Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού – «Η ανεργία τσακίζει κόκαλα στην Αρκαδία» (vd)

Συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού – «Η ανεργία τσακίζει κόκαλα στην Αρκαδία» (vd)
Συγκέντρωση έγινε την Πέμπτη από ταξικά συνδικάτα της Αρκαδίας και τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Πετρινού, για το μείζον θέμα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους και τις γυναίκες στη χώρα μας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Νικολάου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η ανεργία στις μέρες μας τσακίζει κόκαλα, αναφερόμενος σε ποσοστά, σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η ανεργία ήταν στο 27,8% και πλέον έχει αγγίξει σχεδόν το 60%!
Όσο για τν αριθμό των ανέργων που δικαιούνται το επίδομα, είπε ότι είναι τραγικά μικρός, αφού λαμβάνει το επίδομα μόλις το 12,3% των εγγεγραμμένων!
Οι άνεργοι μετρούνται πλέον σε εκατομμύρια χωρίς να προσμετρούνται σ΄ αυτούς εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι που δεν μπήκαν ποτέ στην αγορά εργασίας.
Δεν υπάρχει Ελληνική οικογένεια που να μην έχει άνεργο.
Αναφορά έγινε και στα πεντάμηνα προγράμματα πρακτικής άσκησης και μαθητείας για τους νέους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εξαπάτηση και κοροϊδία των ανέργων!
Η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, με ολόπλευρη στήριξη των μικροπαραγωγών της πόλης και του χωριού στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού, με κριτήριο τα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων.
Ζήτησαν:
• Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
• Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.
• Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
• Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.
• Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
• Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
• Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.»
Β.Π.
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...