Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εβδομήντα χορευτές από τα Καλάβρυτα έρχονται σε Λιμποβίσι, Δημητσάνα και Βυτίνα!

Εβδομήντα χορευτές από τα Καλάβρυτα έρχονται σε Λιμποβίσι, Δημητσάνα και Βυτίνα!
Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για των εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή - επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη, ενώ θα συμμετέχουν και στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Λυκουριωτών, στη Χελωνοσπηλιά, για το πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 16 Μαρτίου 1821.
Εβδομήντα χορευτές και συνοδοί θα αναχωρήσουν από την Πάτρα στις 7:30 το πρωί με λεωφορείο και Ι.Χ. και θα επιστρέψουν αργά το απόγευμα.
 
Στην Κλειτορία
Ώρα 10:00 π.μ. Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στην πλατεία της Κλειτορίας όπου θα γίνει η πρώτη στάση για ολιγόωρη ξεκούραση, καφέ και προετοιμασία των χορευτών. 
 
Στη Χελωνοσπηλιά
Ώρα 11:00 π.μ. Οι χορευτές ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές θα βρίσκονται στην Χελωνοσπηλιά όπου θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.
 
Στο Λιμποβίτσι
Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας θα αναχωρήσουν για το Λιμποβίτσι, που βρίσκεται πυργωμένο στα 1.200 μέτρα ύψος, πάνω από τις χαράδρες του πολύκορφου και ελατοσκέπαστου όρους Μαίναλου, το αγέρωχο χωριό των Κολοκοτρωναίων.
Εκεί θα επισκεφτούν το σπίτι του ελευθερωτή του γένους, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 
Στη Δημητσάνα
Επόμενος σταθμός η Δημητσάνα που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από δύο λόφους, σε υψόμετρο 1.000μ. Θα επισκεφθούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, όπως το σπίτι όπου έζησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, τους μπαρουτόμυλους, το μουσείο της Υδροκίνησης και τη Βιβλιοθήκη, ένα θησαυροφυλάκιο της ιστορίας και του πολιτισμού.
 
Στη Βυτίνα
Εν συνεχεία η αποστολή θα φτάσει στην κοσμοπολίτισσα Βυτίνα, που κουρνιάζει στην αγκαλιά του Μαινάλου σε υψόμετρο 1035μ. και είναι η πατρίδα του ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου.
Εκεί θα οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας θα γευματίσουν σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες και στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα, προετοιμάζοντας την επόμενη επετειακή εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στον πολυχώρο εκδηλώσεων, «Αγορά Αργύρη».
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...