Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χορευτική εκδήλωση από το Λύκειον των Ελληνίδων σήμερα στην Τρίπολη!

Χορευτική εκδήλωση από το Λύκειον των Ελληνίδων σήμερα στην Τρίπολη!
Χορευτική εκδήλωση από το Λύκειον των Ελληνίδων Τριπόλεως, για την Επέτειο της 25ης θα γίνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στις 8.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

«Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της έξαρσης του εθνικισμού, περισσότερο από ποτέ είναι ορατός ο κίνδυνος αλλοίωσης όλων εκείνων των στοιχείων που μας προσδιορίζουν ως έθνος, ως λαός, ως κράτος! Η επικράτηση του παροντισμού και της προοδοπληξίας, αποτελεί ανάσχεση της δημιουργικής αφομοίωσης των λειτουργικών στοιχείων της παράδοσης. Η τυφλή υποταγή στο ξενόφερτο, αλλοιώνει το εθνικό μας πρόσωπο, σε αντίθεση με τον αγνό πατριωτισμό, που περικλείει τις πολιτιστικές μας αξίες και την ιστορική μας μνήμη.

 Η νέα γενιά έχει απομακρυνθεί και απορρίπτει ασυζητητί οτιδήποτε έχει σχέση με την παράδοση, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά μας, τα οποία και θεωρεί παρωχημένα. Ο εορτασμός των εθνικών μας επετείων την αφήνει παγερά αδιάφορη και δυστυχώς πολλά νέα παιδιά αγνοούν τόσο τα ηρωικά κατορθώματα των πολεμιστών, όσο και τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τον πολιτισμό του τόπου τους.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο Έλληνας πάντοτε αντλούσε το ψυχικό του σθένος από την παράδοσή του κι από αυτήν αναδείχτηκαν τελικά οι αναγεννητικές του δυνάμεις. Για να διατηρήσουμε την ελληνικότητά μας και να μην αφελληνιστούμε, είναι ανάγκη να ανατρέξουμε στην αυθεντικότητα του παραδοσιακού μας πολιτισμού και να αξιοποιήσουμε την πολιτισμική μας περιουσία, που είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, θεωρούμε απαραίτητο την αναβίωση των εθίμων και την επαφή όχι μόνο των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, με την παράδοση, την κουλτούρα, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οφείλουμε να αποκτήσουμε συνείδηση της εθνικής μας ταυτότητας και της ιστορικότητάς μας, να έρθουμε και να φέρουμε σε επαφή μικρούς και μεγάλους με το σύνολο των πνευματικών και πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας, που συνθέτουν και την ταυτότητά μας. Όλα αυτά τα στοιχεία δεν είναι μόνο η κληρονομιά μας, αλλά και το κληροδότημά μας για τις επόμενες γενιές, σε μια εποχή ηθικής ρευστότητας και έκλυσης των ηθών και των εθίμων.» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.
 

lykeioellinidwn

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...