Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράξενη εξαφάνιση μοναχικής ηλικιωμένης από τη Ζάτουνα

Παράξενη εξαφάνιση μοναχικής ηλικιωμένης από τη Ζάτουνα
Το «Φως στο Τούνελ» ερεύνησε την παράξενη εξαφάνιση μιας ακόμα μοναχικής γυναίκας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, «η Δήμητρα (Τούλα) Βλάχου 84 χρόνων αγνοείται από τον Ιούνιο του 2013. Έμενε μόνη της στη μονοκατοικία της οδού Ευφροσύνης 8, στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Ένα μήνα πριν την εξαφάνιση της, μια γειτόνισσα της την είδε να βγαίνει από το σπίτι της κρατώντας ένα βιβλιάριο τραπέζης και να μπαίνει σε ένα παλιό γκρι ή άσπρο αυτοκίνητο που την περίμενε.
Εύλογα θ’ αναρωτηθεί κανείς ποιος ήταν ό άγνωστος οδηγός που τη συνόδευε, αφού η ηλικιωμένη δεν είχε παιδιά και με τα αδέλφια της δεν είχε ιδιαίτερες επαφές.
Ένα μήνα περίπου αργότερα, μία άγνωστη γυναίκα γύρω στα 55, καστανόξανθη με κοντά μαλλιά, εμφανίστηκε έξω από τη μονοκατοικία της αγνοούμενης μαζί με ένα 10χρονο παιδί. Η άγνωστη συνομίλησε με ένα κύριο λέγοντας του : « Η κυρία Τούλα πέθανε. Τη θάψαμε με τον άνδρα μου. Πέρασα να δω το σπίτι που είναι γραμμένο στο όνομα του συζύγου μου».
Αυτά αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ».
 
Την ίδια ώρα, στο zatounanews.gr, γράφτηκε:
"Από την τηλεοπτική εκπομπή «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ», της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, πληροφορηθήκαμε ότι αναζητείται η Ζατουνίτισσα Τούλα (Δήμητρα) Βλάχου.
Η Δήμητρα ή Τούλα Βλάχου, ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ζατουνίτη Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν γνωστός στους συμπατριώτες του, ως ο «Ντίνος της Σαράνταινας». Το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Όσο ζούσε ο αείμνηστος Ντίνος, μαζί έρχονταν στη Ζάτουνα και περνούσαν τα καλοκαίρια τους, μένοντας στο πατρικό σπίτι, το οποίο είναι στο κάτω μέρος της «Πέρας γειτονιάς», κοντά στου Ρήγα Νακόπουλου το σπίτι.
Η γερόντισσα Τούλα – Δήμητρα Βλάχου (Παπαγεωργίου), ζούσε μετά τον θάνατο του συζύγου της μόνη της σε ιδιόκτητο σπίτι, επί της οδού Ευφροσύνης 8 στον Κεραμεικό. Οι γειτόνισσες της την αναζήτησαν πρώτα, γιατί είχε πολύ καιρό να δώσει σημεία ζωής. Απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς, και διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, ως νεκρή! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, η σύνταξη της «έτρεχε» κανονικά και μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκαν νέοι κάτοχοι! Στο σπίτι, λέγοντας ότι η Τούλα έχει αποθάνει!!! Με την κινητοποίηση της γειτονιάς, ενδιαφέρθηκαν για την αναζήτησή της και η αδελφή της καθώς και τα παιδιά, από τον προηγούμενό γάμο, του αείμνηστου συζύγου της. Μέχρι στιγμής κάποια πληροφορία που να φωτίζει την εξαφάνισή της δεν έχει υπάρξει. Οι έρευνες συνεχίζονται από την εκπομπή «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ», καθώς και από την αστυνομία.
Η Τούλα – όπως την ήξεραν όλοι οι Ζατουνίτες- ήταν για το χωριό, τα καλοκαίρια και όχι μόνον που έρχονταν  ιδιαίτερα αγαπητή και καλοπροαίρετη. Αρκετά κοινωνική. Ήταν μικρόσωμη στο δέμας και βάδιζε παρά την ηλικία της πολύ γοργά. Μακάρι να υπάρξει μια ευχάριστη εξέλιξη στην αναζήτησή της και να μην της έχει συμβεί κάτι κακό, όπως υπέθεσαν οι συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής.
toula-blaxou-kafeneio
Η Τούλα Βλάχου με τον σύζυγό της  Ντίνο Παπαγεωργίου, τον  Θάνο Παπανικολάου και τον γιατρό Παναγιώτη Μπιτούνη, στο καφενείο της Ζάτουνας (1999)."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...