Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χωριό - χωριό όλα τα σημαντικά έργα που έγιναν από το Μεθύδριο στην Αρκαδία(vd)

Χωριό - χωριό όλα τα σημαντικά έργα που έγιναν από το Μεθύδριο στην Αρκαδία(vd)
Σε ένα απολογισμό των έργων του Μεθυδρίου προχώρησε ο πρόεδρος του Γιάννης Κατσίρης, από το Μάρτιο του 2011 όπου και ανέλαβε ο Δήμος Τρίπολης με το Δήμο Γορτυνίας τις πηγές.

Αρχικός στόχος όπως είπε ήταν να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί των πηγών και των υδροσυλλογών που βρίσκονται στο Μαίναλο, η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ τόσο την περίοδο που πέρασε, όσο και σε μελλοντικά προγράμματα και η επέκταση των δικτύων ύδρευσης σε περιοχές που δεν είχαν νερό.
Σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες πραγματοποιήθηκαν έργα, τόνισε.
Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έγιναν, όπως τσιμεντοσρτώσεις στις πήγες, ασφάλισμα και καθαρισμοί.

Στο Μεθύδριο ηλεκτροδοτήθηκε η πηγή, τοποθετήθηκε περίφραξη, ασφάλιση, χλωρίωση και πλέον είναι επισκέψιμη και ασφαλής, καθώς έχει βελτιωθεί και ο δρόμος πρόσβασης.
Η γεώτρηση στα Μαγούλιανα δέχτηκε εργασίες και έτσι είναι έτοιμος ο αγωγός που μεταφέρει νερό από Μαγούλιανα - Βυτίνα - Τρίπολη.
Στη Δ.Ε. Βυτίνας φτιάχτηκε νέα δεξαμενή στον οικισμό Καμενίτσας, νέο δίκτυο και αντικατάσταση αγωγών από αμίαντο. Επίσης εξασφαλίστηκε η ασφάλεια στη δεξαμενή της Νυμφασίας και της Καμενίτσας.
Στη Δ.Ε. Λεβιδίου αντικαταστάθηκαν τμήματα του αγωγού, καθώς έγιναν και σημαντικά έργα στον Ορχομενό - Παλαιόπυργο. Επίσης στην περιοχή της Λίμνης - Χωτούσας έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το ΙΓΜΕ μια γεώτρηση, που θα αξιοποιηθεί και θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επιπλέον στη Δ. Ε. Λεβιδίου έχουν αποκατασταθεί πολλές βλάβες στο δίκτυο.
Στη Δ.Ε Μαντινείας φτιάχτηκε νέο φρεάτιο προς το χωριό Καρδάρα, Σημιάδες, Αρτεμίσιο και Κάψια και αντικαταστάθηκε ο αγωγός στο χωριό Λουκά.
Στην περιοχή της Φτέρης τοποθετήθηκε νέο δίκτυο, 7 χιλιομέτρων, προς τον Άγιο Αθανάσιο, στην περιοχή του Πλάτσα και έγιναν και επιπλέον μικρές παρεμβάσεις.
Στη Δημοτική ενότητα Κορυθίου έγινε αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και συγκεκριμένα στα χωριά Στενό, Παρθένι, Αγιωργίτικα και Ελαιοχώρι για να έχουν καθαρό νερό οι κάτοικοι. Εκεί έγινε μάλιστα και επισκευή και συντήρηση της δεξαμενής, καθώς επίσης εργασίες ασφάλισης και ηλεκτροδότησης της.
Έγιναν επεκτάσεις δικτύου προς το Ζευγολατιό, αλλαγή στις βάνες και τα φρεάτια και τα χωριά Πέλαγος και Παρόρι απαλλάχτηκαν και αυτά από τον παλιό αγωγό.
Στην Τεγέα έγινε αλλαγή δικτύου και συντηρήσεις δεξαμενής και στο Καμάρι επίσης εργασίες στη δεξαμενή.
Εργασίες έγιναν ακόμα και στο χωριό Θάνα και Μερκοβούνι.
Τέλος ο Γ. Κατσίρης δήλωσε ότι προβλέπεται να γίνουν νέα έργα στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, καθώς έχουν κατατεθεί ήδη στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή δυο μεγάλες εργολαβίες ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν 55 χιλιόμετρα δικτύου από αμίαντο για να ενταθούν ή στο ΕΣΠΑ ή στο ΣΕΣ.
B.Π.
 
Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...