Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυξάνονται τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Αρκαδία – Όλο και περισσότεροι ψάχνουν λύση στο «Νόμο Κατσέλη» (vd)

Αυξάνονται τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Αρκαδία – Όλο και περισσότεροι ψάχνουν λύση στο «Νόμο Κατσέλη» (vd)
Ενημερωτική εκδήλωση για το νόμο που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως "νόμος Κατσέλη (3869/2010)" πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης, στο Εργατικό Κέντρο.
Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και ο οφειλέτης μπορεί να εξασφαλίσει χαμηλή δόση για όλες τις τραπεζικές οφειλές, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς και μικρότερη δόση στα στεγαστικά δάνεια ή άλλου τύπου δάνεια που έχουν προσημείωση σε ακίνητο.
 
Σύμφωνα με τον ομιλητή, δικηγόρο και λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ιάκωβο Βενιέρη, πάνω από 100.000 αιτήσεις έχουν γίνει πανελλαδικά από πολίτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους, ψάχνοντας με αυτόν τον τρόπο να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε τοπικό επίπεδο, ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρη Κωστόγιαννη, οι αιτήσεις για την ένταξη στο νόμο, ολοένα και αυξάνονται.
Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αυξάνεται ο όγκος εργασίας των δικηγόρων και τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν το νόμο να είναι πάρα πολλά.
Ο συγκεκριμένος νόμος δεν ενδιαφέρεται για το τι χρωστάει ο οφειλέτης αλλά για το ποιος είναι, καθώς υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στις εμπορικές πράξεις.
Για να υπαχθεί κάποιος στο νόμο, σημασία δεν έχουν τα είδη των δανείων του, αλλά η αδυναμία πληρωμής τους και μάλιστα να έχει περιέλθει ο οφειλέτης σε γενική και μόνιμη αδυναμία, αποδεικνύοντας το, με μια σειρά από έγγραφα και προϋποθέσεις.
Επίσης, διευκρινίστηκε ότι δεν έχει σημασία η περιουσία, αλλά η ρευστότητα και φυσικά απορρίπτεται αυτός που έχει περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής με δόλιο τρόπο, δηλαδή από τυχερά παιχνίδια, επικίνδυνες αγορές ή να έχει κάνει μεταβίβαση ακινήτων για να μην κινδυνεύσει η περιουσία του από τυχόν πλειστηριασμό.
B.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...