Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψώνια με το … σταγονόμετρο - «Πάτο» έχει πιάσει η κρεαταγορά στην Τρίπολη – Πόσο κοστίζει το αρνί (vd)

Ψώνια με το … σταγονόμετρο - «Πάτο» έχει πιάσει η κρεαταγορά στην Τρίπολη – Πόσο κοστίζει το αρνί (vd)
Μεγάλη εβδομάδα και η αγοραστική κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά - δειλά για τις γιορτές του Πάσχα.
Όμως, όπως φαίνεται, η κρεαταγορά δεν περνά τις καλύτερες στιγμές της, με τους κρεοπώληδες να δηλώνουν σημαντική πτώση στο τζίρο τους.
Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης ο κόσμος έχει μειώσει τις αγορές του και πλέον πολλοί είναι αυτοί που τους ενδιαφέρει να αγοράσουν φθηνά προϊόντα, για να γεμίσουν το τραπέζι τους, προτιμώντας τα προϊόντα από τα Supermarkets και λιγότερο αυτά των κρεοπωλείων.
Η τιμή του οβελία στα κρεοπωλεία της πόλης κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ίσως λίγο χαμηλότερα, δηλαδή στα 8,5 - 9 ευρώ, ενώ στα Supermarkets η τιμή είναι η μισή, δηλαδή στα 4 ευρώ (!), με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται στην πιο φτηνή επιλογή και η δουλειά στα κρεοπωλεία να έχει πέσει δραματικά.
Έτσι λοιπόν, εφόσον έχει μειωθεί η ζήτηση έχει μειωθεί και το σφάξιμο των ζώων, το οποίο στοιχίζει για τους κρεοπώληδες 5 ευρώ. Μείωση σημειώνεται και στην αγοραζόμενη ποσότητα, δηλαδή τα κιλά που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι πολύ λιγότερα και πολλοί μάλιστα έχουν "εγκαταλείψει" το παραδοσιακό σούβλισμα και προτιμούν τα αγοράζουν το κρέας σε κομμάτια και να το ψήνουν στο φούρνο.
Π.Α.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...