Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Απαράδεκτη η φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών με βάση πλασματικά εισοδήματα»

«Απαράδεκτη η φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών με βάση πλασματικά εισοδήματα»
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς συνυπέγραψε μαζί με 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις παράλογες στρεβλώσεις του φορομπηχτικής πολιτικής. Η συγκυβέρνηση αδυνατεί να μεταρρυθμίσει το φορολογικό σύστημα προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Προκαλεί τη φορολογική αφαίμαξη της πλειονότητας των φορολογουμένων – κυρίως των πιο αδύνατων, και αφήνει στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες.
Το μέγεθος της ανευθυνότητας και αδικίας φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος των Λογιστών της Αχαΐας: Άνεργοι με μοναδικό εισόδημα 385 ευρώ που έλαβαν από επιδοτούμενα σεμινάρια ανεργίας, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 1.209 €, δηλαδή τριπλάσιο το ποσό που έλαβαν. Στη περίπτωση αυτή, τα 385 € θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και θα φορολογηθούν με συντελεστή 26 %. Το ελάχιστο αυτό εισόδημα θα ενεργοποιήσει την επιβολή ελαχίστου τεκμηρίου διαβίωσης (3.000 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο) δηλαδή επιπλέον φόρο 780 € και επιπλέον προκαταβολή 55%.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και φοιτητές που απέκτησαν κάποιο ελάχιστο εισόδημα από περιστασιακή εργασία. Υπέρογκους φόρους καλούνται να πληρώσουν και όσοι έχουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από τόκους.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει άδικα και παράλογα άνεργους, φοιτητές, μικροκαταθέτες για τα χαμηλά εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ, με υψηλούς συντελεστές βάση διατάξεων που προβλέπουν "πλασματικά" εισοδήματα, εμπαίζει τους ανέργους μοιράζοντας ψίχουλα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που υπακούει άμεσα στις μνημονιακές επιταγές. Καλεί τους πολίτες να απαντήσουν ανατρέποντας το νεοφιλελεύθερο, μνημονιακό κατεστημένο στην επερχόμενη τριπλή εκλογική αναμέτρηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...