Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σ. Παπαδημητρίου: «Τι δεν έγινε στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου»

Σ. Παπαδημητρίου: «Τι δεν έγινε στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου»
Για την Δ.Ε Βαλτετσίου, απ’ όπου κατάγεται μίλησε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, είπε: «Οι παραλείψεις και οι ανακολουθίες της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν σύνορα.
Η Δ.Ε Βαλτετσίου απαρτίζεται από 14 Τοπικά Διαμερίσματα και 4 οικισμούς. Έχει κάτω από 1,000 μόνιμους κατοίκους. Όμως έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων Ενοτήτων.
Έχει σημαντικούς πόρους – έσοδα από λατομεία, φωτοβολταΙικά και ανεμογεννήτριες. Αυτό σημαίνει ότι, ότι έχει ΄γίνει είναι αυτονόητο και δεν χαρίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να έχουν γίνει πολλά περισσότερα και με διαφορετική στόχευση.
Επανέρχομαι όμως στον τρόπο διαχείρισης αυτών των πόρων. Ότι προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), πρέπει να διοχετεύονται στα πληττόμενα Δημοτικά Διαμερίσματα εξ’ ολοκλήρου και για συγκεκριμένο σκοπό ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος απ’ την ανάπτυξη. Και σας ρωτώ, μπορεί να θεωρηθεί ανάπτυξη οι κατασκευές μαντρότοιχων; Μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας; Όχι βέβαια. Και όμως στην πλειοψηφία τους αυτό έγινε.
Νερό. – ύδρευση. Η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε μια μελέτη η οποία ίσως να μην είχε ολοκληρωθεί, συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι ακριβώς, η οποία έλυνε το τεράστιο πρόβλημα της ύδρευσης πολλών χωριών. Η νυν δημοτική αρχή, αφού την ολοκλήρωσε, την προχώρησε προς υλοποίηση. Αποφασίστηκε λοιπόν, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΤ και με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας, να ξεκινήσει το έργο. Μια μέθοδος η οποία έφερνε τεράστια οφέλη στο Δήμο μας και ΄βέβαια με την σύμφωνη και απόλυτη στήριξη της παράταξής μας. Όμως για κάποιους λόγους που ποτέ δε μάθαμε, το έργο σταμάτησε. Και κάποια χωριά συνεχίζουν να ενισχύονται με υδροφόρες.
Φυλακές. Δια στόματος του υφυπουργού δικαιοσύνης, στον ετήσιο χορό του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ελέχθη ότι οι φυλακές θα γίνουν στην Μεσσηνία. Καμία επίσημη ενημέρωση ή αντίδραση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πυρασφάλεια. Το 2007 και το 2011 ένα μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου καταστράφηκε. Από τότε καμία ενέργεια από πλευράς Δήμου για καθαρισμό των υπαρχόντων ζωνών πυρασφάλειας και καμία διάνοιξη νέας. Ακόμα, επί Δήμου Βαλτετσίου είχαν αγορασθεί κάποια πυροσβεστικά φορητά συγκροτήματα, τα οποία κανείς δεν ξέρει που υπάρχουν.
Τώρα θα σας πω συνοπτικά και κάποια άλλα θέματα τα οποία αφορούν και τον υπόλοιπο Δήμο.
Ασφάλεια. Εγώ ο ίδιος είχα κάνει προσπάθεια να ευαισθητοποιήσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την τεράστια έξαρση των κλοπών και των διαρρήξεων. Το θυμάστε πιστεύω γιατί είχα δημοσιοποιήσει το θέμα αυτό. Καμία σημασία απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρωτογενής τομέας και λειτουργία του Δήμου. Δεν είδαμε ποτέ να πηγαίνουν γεωπόνοι στα χωράφια και κτηνίατροι στα κοπάδια. Έστω και για συμβουλή. Έστω και για μια γνώμη.
Καμία μελέτη όσων αφορά τη Δ.Ε Βαλτετσίου σχετικά με άρδευση. Πρέπει να γνωρίζετε ότι από το Μαναρη μέχρι την Παλαιοχουνη βρισκονται γύρω τα 30,000 στρέμματα έκτασης που μπορεί να αποτελέσει κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και πρωτογενούς παραγωγής. Επίσης στην περιοχή του Αθηναίου υπάρχει από εποχής κοινότητας μια μελέτη και χαρτογράφηση για αναδασμό. Έχει μείνει από τότε στα συρτάρια.
Αξιοποίηση μελετών. Υπάρχουν μελέτες ολοκληρωμένες που ίσως βρίσκονται ακόμα στα συρτάρια των πρώην Δήμων. Ας πούμε για το δρόμο Βαλτέτσι – Αραχαμιτας, ας πούμε για ένα ανασχετικό φράγμα στις Αραχαμίτες,
Επισκεψιμότητα. Καμία ενέργεια αύξησης της επισκεψιμότητας σε μέρη που κοσμούν την περιοχή μας και με τεράστια ιστορική και θρησκευτική αξία.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν αιτήματα για μελέτες που θα ανοίξουν δρόμους στο μέλλον.
Εγκατάλειψη και λεηλάτηση του πρώην Δημαρχείου. Η εικόνα είναι τρομερά αποκρουστική.
Μπορούμε να μιλάμε ώρες. Δεν θέλω να μηδενίσω ούτε να μαυρίσω το όποιο έργο έγινε. Σαφώς σε αυτά τα 3,5 χρόνια κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλά σίγουρα ήταν κατώτερο των εποχών, των αναγκών, των περιστάσεων.
Κλείνοντας θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά ως πρώην Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας. Αισθάνομαι τρομερά προσβεβλημένος απ’ την αντιμετώπιση που είχαν στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι των χωριών μια και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που συνέβη όλα αυτά τα χρόνια. Και απευθύνομαι στους σημερινούς προέδρους που δείχνουν να ξεχνούν γρήγορα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...