Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι με λιτανεία εικόνας και καβαλάρηδες (vd)

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι με λιτανεία εικόνας και καβαλάρηδες (vd)
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, την Τρίτη του Πάσχα  22α Απριλίου 2014 παραμονή της Εορτής του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Λεβιδίου. Ανήμερα της εορτής  προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στον Εορτάζοντα Ιερό Ναό,  Αγίου Γεωργίου Ροεινού όπου και εκεί η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη.
 Εξίσου λαμπρά  εόρτασαν  πολλές  Ενορίες  και Εξωκκλήσια της Μητροπόλεώς μας, τα οποία έχουν προστάτη τους  και είναι αφιερωμένα στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα    Γεώργιο   τον   Τροπαιοφόρο.
Εκατοντάδες λαού τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο στο Ελαιοχώρι της Αρκαδίας
Την Τρίτη του Πάσχα το απόγευμα Πανηγύρισε  με κάθε λαμπρότητα,   ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Γεωργίου του Τροπαιοφόρου  του και προστάτου του     Χωρίου.
Περί ώρα 6.30 μ.μ.  τελέσθηκε   Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός με  Αρτοκλασία.
Παρέστησαν, συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου στην   Ακολουθία      του Εσπερινού, Ιερείς της Μητροπόλεως, πλήθος κόσμου και αρχόντων του Νομού, ενώ εν συνεχεία  ακολούθησε εντός του Χωριού,  η   Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου, πάντα  με την συνοδεία από νέες και νέους με παραδοσιακές ενδυμασίες σε συνδυασμό  με τα όμορφα άλογα και τους  καβαλάρηδες όπως ορίζει το έθιμο της τοπικής αυτής λαμπρής Πανηγύρεως.
Τέλος στην πλατεία του χωριού, οι  Ελαιοχωρίτες και οι επισκέπτες, απόλαυσαν παραδοσιακού χορούς από νέους και νέες που είχαν ενδυθεί με πανέμορφες παραδοσιακές στολές.
Την 23η Απριλίου, Τετάρτη του Πάσχα και  Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε  ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς τιμή του εορτάζοντος Αγίου.
 ΧΡΙΣΤΟΣ    ΑΝΕΣΤΗ
Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
(Φωτογραφίες και βίντεο από το www.drt915.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...