Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη μάχη της Δραμπάλας!

Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη μάχη της Δραμπάλας!

Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την μάχη της Δραμπάλας που διεξήχθη τον Μάιο του 2014 είχε σκοπό να λειτουργήσει ως ερέθισμα και να προκαλέσει τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να γνωρίσουν την πλούσια τοπική τους ιστορία.


Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τον τοπικών σχολείων πραγματοποιήθηκε σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Μεγαλόπολης ειδική εκδήλωση-μάθημα στους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης για την μάχη της Δραμπάλας και παρουσιάστηκε με προβολή η 3D παρουσίαση ντοκιμαντέρ «Η μάχη της Δραμπάλας».

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγάλη με πάνω από 100 συμμετοχές συνολικά. Την ημέρα της εορτής 8 Ιουνίου 2014 στο χώρο τον εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν τα έργα τα οποία κατάφεραν να προκριθούν στην φάσης της τελικής επιλογής και βραβεύτηκαν όλοι οι μαθητές που έφτασαν στην τελική φάση με αναμνηστικά. Ενώ επιλέχτηκε από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή επισήμων ύστερα από ψηφοφορία το έργο νικητής του διαγωνισμού. Οι μαθητές οι οποίοι καλλιτέχνησαν το έργο αυτό βραβεύτηκαν με ειδικό δίπλωμα και παρέλαβαν δωροεπιταγή για τοπικό βιβλιοπωλείο της Μεγαλόπολης. Τα σχολεία που συμμετείχαν βραβεύτηκαν με ειδική πλακέτα αλλά και με δωρεές βιβλίων για την σχολική βιβλιοθήκη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων της Μεγαλόπολης για το εξαιρετικό ενδιαφέρον τους, την Δ/νση Εκ/δης στην Τρίπολη που μας έδωσε την άδεια διενέργειας του διαγωνισμού, όλους τους μαθητές που συμμετείχαν αλλά και τους χορηγούς μας τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, το βιβλιοπωλείο Επιλογή, τον κ. Αθανάσιο Δάρρα και τον κ. Παναγιώτη Χριστόπουλο για την προσφορά τους σε βιβλία και δώρα για τα σχολεία και τους μαθητές.

Το έργο το οποίο κέρδισε τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η μάχη της Δραμπάλας 1825», ανήκει στους μαθητές:Βλάχου Ευαγγελία, Βρεττό Νικόλαο, Καραμπάτσου Κωσταντίνα, και Πρεκετέ Λευτέρη της ΣΤ1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης. Τους συγχαίρουμε για αυτή τους την επιτυχία.

Τα υπόλοιπα έργα του διαγωνισμού εδώ.

Πηγή - www.akovos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...