Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πότε θα «χτυπήσει» ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στην Αρκαδία!

Πότε θα «χτυπήσει» ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στην Αρκαδία!
Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να «χτυπάει» κόκκινο και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, η σημαντικότερη άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη το κύμα του καύσωνα θα επεκταθεί στα ανατολικά και νότια της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, τον καύσωνα θα αισθανθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως οι κάτοικοι της Αρκαδίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.

«Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» υπογραμμίζει η κ. Πέτρου, ενώ σχολιάζοντας την απότομη μετάβαση από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον επερχόμενο καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες».

Κάμψη της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο, οπότε βόρειοι άνεμοι θα «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των θερμών περιοχών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...