Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα ζητούν οι επιχειρήσεις στην Αρκαδία (vd)

Ρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα ζητούν οι επιχειρήσεις στην Αρκαδία (vd)
Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με θέμα τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Πνευματικών ή Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ και ΓΑΙΑ).
Ο Πρόεδρος Γιάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην μικρή συμμετοχή της ημερίδας παρά το γεγονός ότι μοιράστηκαν 1000 προσκλήσεις και μηνύματα και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες τηλεφωνούσαν για να μάθουν πράγματα σχετικά με το θέμα.


Η Ευγενία Τζανετοπούλου αρχικά αναφέρθηκε στις δράσεις των επιμελητηρίων για το ζήτημα αυτό.
Πέρυσι ξεκίνησε ο διαλογος για να κατατεθεί τροπολογία ειδική για το θέμα, ώστε να γίνεται πιο δίκαιη η διαχείριση ενός δημιουργήματος.
"Δεν έχουμε κανένα λόγο να στερήσουμε τα δικαιώματα των δημιουργών " τόνισε, αλλά όπως υπογράμμισε μέχρι σήμερα το νομοθετικό καθεστώς δεν ορίζει έλεγχο, διάλογο και διαπραγμάτευση με τους χρήστες.

Αυτή τη στιγμή τα επιμελητήρια βρίσκονται εν' αναμονή, πιέζοντας παράλληλα το Υπουργείο για να ρυθμιστεί το θέμα και να πληρώνουν εύλογα οι επιχειρηματίες.
Τέλος ο νομικός κ. Κοκκίνης μεταξύ άλλων είπε ότι "η προστασία των συγγενικών δικαιωμάτων είναι ένα μέρος από αυτό που λέμε πνευματική ιδιοκτησία, η οποία εκπροσωπείται από την IP που πληρώνουμε κάποια χρήματα".
Β.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...