Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσκυνηματική εκδρομή από την Τρίπολη στη Βοιωτία (εικόνες)!

Προσκυνηματική εκδρομή από την Τρίπολη στη Βοιωτία (εικόνες)!
Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη» πραγματοποίησαν μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βοιωτία την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.
Επικεφαλής ήταν ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννης Σουρλίγγας, ο Εφημέριος π. Σωτήριος Αθανασούλιας και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Μπουντούρη. Στην εκδρομή μετείχε και ο ευρισκόμενος στην Τρίπολη π. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Εφημέριος του Ι. Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μόντρεαλ του Καναδά, με την πρεσβυτέρα του.
Πρώτος σταθμός ηταν η Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου κοντά στο χωριό Μάζι Βοιωτίας, όπου οι προσκυνητές, αφού έλαβαν την Χάρη από τις ιερες Εικόνες και τα άγια Λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή και αφού γεύθηκαν το πλούσιο κέρασμα των Μοναχών, άκουσαν με προσοχή την ξενάγηση και τους πνευματικούς λόγους της Καθηγουμένης της Μονής.
Δεύτερος σταθμός η πόλη της Λειβαδιάς, όπου οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν να περιηγηθούν και να γευματίσουν.
Τρίτος σταθμός και κατ’ εξοχήν προορισμός της εκδρομής ήταν η ιστορική Ι. Μονή του Οσίου Λουκά Βοιωτίας, το σημαντικότερο από τα Βυζαντινά μνημεία στον ελλαδικό χώρο. Οι μετέχοντες προσκύνησαν το ιερό Λείψανο του Οσίου Λουκά, ο οποιος έζησε τον 10ο αιώνα και είναι ιδρυτής της Μονής. Το ιερό Λείψανό του είχε μεταφερθεί από τους Σταυροφόρους στην Ιταλία και επεστράφη στη Μονή με ενέργειες του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. Επίσης, οι προσκυνητές ξεναγήθηκαν στο περίφημο και μεγαλοπρεπέστατο Καθολικό του 11ου αιώνα με την άριστη αρχιτεκτονική και τα ωραιότατα ψηφιδωτά, στον ακόμη παλαιότερο Ναό της Παναγίας, στην Κρύπτη (Παρεκκλήσιο) της Αγίας Βαρβάρας, όπου ήταν και ο τάφος του Οσίου, και στο υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα της ιστορικής Μονής.
Οι προσκυνητές επέστρεψαν στην Τρίπολη με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και με εφόδιο την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και του προστάτου της Βοιωτίας, αλλά και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, Οσίου Λουκά.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...