Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ώρα για μηχανογραφικό - «Δεν αρκούν τα πτυχία για να βρει κάποιος δουλειά. Χρειάζεται όρεξη και δεξιότητες»! (vd)

Ώρα για μηχανογραφικό - «Δεν αρκούν τα πτυχία για να βρει κάποιος δουλειά. Χρειάζεται όρεξη και δεξιότητες»! (vd)
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικού έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας και Λακωνίας.


Στην αρχή μίλησε ο Δημήτρης Βόσνος για το κοινωνικό έργο των φροντιστηρίων, υποστηρίζοντας ότι πάντα έκαναν κοινωνικό έργο τα φροντιστήρια, ενώ είπε ότι δεν πρέπει να γίνει κοινωνικό φροντιστήριο για να μην υπάρχουν δακτυλοδεικτούμενοι μαθητές.

Βασικός ομιλητής ήταν ο σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας Κωνσταντίνος Κότιος ο οποίος μίλησε για το πώς θα πρέπει ένας μαθητής να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του δελτίο και πως θα επιλέξει το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει.

Λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης είπε ότι κάποιοι μαθητές αφήνουν το όνειρο τους στην άκρη και το μόνο που ψάχνουν είναι να βρουν δουλειά. Τόνισε ότι είναι σημαντικό αυτό, αλλά η αγορά εργασίας είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος κι αυτό γιατί βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει όρεξη για δουλειά και δεξιότητες. Όλοι προσπαθούν με ένα πτυχίο να βρουν δουλειά, αλλά αυτό είναι μόνο το 50%, το άλλο 50% είναι η όρεξη και οι δεξιότητες, τόνισε.

Έφερε ως παράδειγμα εταιρείες πληροφορικής που έχουν διαπιστώσει ότι ενώ υπάρχουν μυαλά στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι προγραμματιστές. Επομένως, δεν αρκούν τα πτυχία για να βρει κάποιος δουλειά, δυστυχώς είπε ότι υπάρχει ακόμα η νοοτροπία των μπόνους για όσους έχουν κάποιο πτυχίο σε μία εργασία. Αλλά πλέον οι εργοδότες πληρώνουν μόνο αν δουν αποτέλεσμα κι αυτό πρέπει να το βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους όταν οι μαθητές επιλέξουν κάποια σχολή.

Αναφέρθηκε στα προγράμματα voucher, όπου εκεί διαπίστωσαν ότι πολλές επιχειρήσεις πήραν εργαζόμενους αλλά δεν τους κράτησαν διότι ενδιαφέρονταν μόνο για το 5μηνο και όχι για να εξασκηθούν και να κρατήσουν τη δουλειά μελλοντικά.

Μόνο το 13% των μαθητών είναι ενημερωμένοι για τις σχολές που επιλέγουν, είπε στη συνέχεια και ότι ένας στους τρεις απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής επιλέγουν στο τέλος των σπουδών του το εξωτερικό και καλά κάνει, όπως είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα καταργηθεί, τα πράγματα πρόκειται να δυσκολέψουν κι άλλο προκειμένου μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές να μπορούν να περάσουν στις σχολές. Επίσης, θα αυξηθεί πολύ η ύλη στα μαθήματα.
Β.Π.
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...