Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχέδιο για εκδρομικά δρομολόγια σε Αρκαδία και Πελοπόννησο παρουσίασε ο ΟΣΕ! (vd)

Σχέδιο για εκδρομικά δρομολόγια σε Αρκαδία και Πελοπόννησο παρουσίασε ο ΟΣΕ! (vd)
Το σχέδιο για τη βελτιστοποίηση και την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου παρουσίασαν από την Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μαζί με τον Αρκά Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Τάκη Θεοφανόπουλο και το Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ Στέφανο Σαμπατακάκη.



Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αρκαδίας έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2010 με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.
Το σχέδιο αφορά το δίκτυο «Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Πύργος – Πάτρα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το πρόγραμμα πιλοτικό για τη χώρα, γιατί αφενός είναι η πρώτη φορά που συμπράττει ο ΟΣΕ με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και πιθανώς με ιδιώτες επενδυτές και, αφετέρου, γιατί πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εναλλακτικής χρήσης όλου του δικτύου, το οποίο θα υιοθετηθεί στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. «Ευθύνη μας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, αλλά η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου, ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου» δήλωσε ο κ. Τατούλης εμφατικά.

Ο Τ. Θεοφανόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση για την αύξηση της ταχύτητας λόγος της χάραξης της γραμμής, ενώ τόνισε ότι είναι σε καλή κατάσταση η σιδηροδρομική υποδομή.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξέταση διαφορετικών μορφών χρίσης για κάθε τμήμα και φυσικά θα αναδειχτεί το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί η έκταση εκδρομικών δρομολογίων στο «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα», διοργάνωση περιηγητικών εκδρομών (στο ίδιο τμήμα με στάση στο γεφύρι του Μάναρη που ανακαινίζεται, στην Ασέα για τη Μονή Καλτεζών και σε άλλα μνημεία της Πελοποννήσου ) και χρήση τραινοποδηλάτων!

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, θα τρέξει μία μελέτη για όλες τις παραμέτρους αυτού του εγχειρήματος που θα είναι έτοιμη στους αμέσως επόμενους μήνες. Θα ακολουθήσει μία ευρύτατη διαβούλευση.
Στη συνέχεια, για το τελικό σχέδιο θα γίνει μία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να προκύψει το επιχειρηματικό πλαίσιο που θα προχωρήσει αυτή τη διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο θα περιλαμβάνονται ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια και επιχειρηματικά κεφάλαια.

Παρόντες κατά την παρουσίαση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Νικολάκου και Παπαφωτίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας.    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...