Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός: Πολύ υψηλός ο δείκτης ηλιακής ακτινοβολίας στην Αρκαδία – Τι πρέπει να προσέχουμε!

Καιρός: Πολύ υψηλός ο δείκτης ηλιακής ακτινοβολίας στην Αρκαδία – Τι πρέπει να προσέχουμε!
Ο υπολογισμός της πρόγνωσης του δείκτη ακτινοβολίας γίνεται καθημερινά στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και για την Πέμπτη το μεσημέρι τα στοιχεία της πρόγνωσης κάνουν λόγο για πολύ υψηλές τιμές του δείκτη αυτού σε όλη την Αρκαδία!


Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το meteo.gr, η τιμή του δείκτη θα είναι 10.4, το μεσημέρι της Παρασκευής 9.6 και το μεσημέρι του Σαββάτου 9.8.

Ο Δείκτης UV είναι ένα διεθνές μέγεθος έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μέγιστη τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τις μεσημεριανές ώρες μπορεί να φτάσει έως 10 ή 11. Οι τιμές αυτές απαιτούν την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο Δείκτης UV τόσο πιο εύκολα και πιο σύντομα μπορούν να εμφανισθούν τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επίσης η σημαντικότητα των βλαβερών αποτελεσμάτων της εξαρτάται όχι μόνο από την ένταση της ακτινοβολίας που δέχεται ένα άτομο, αλλά και από το βαθμό ευαισθησίας του. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει όσο πιο ανοιχτός είναι ο τύπος του δέρματός μας, για ανθρώπους με ανοιχτόχρωμα μάτια και ξανθά ή κόκκινα μαλλιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...