Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τράπεζα … θυμάτων μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Για τράπεζα … θυμάτων μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου ότι η περίφημη Τράπεζα θεμάτων θα οδηγούσε σε μεγάλη σφαγή χιλιάδες μαθητές της Α΄ Λυκείου. Γιατί είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο έγινε, όχι μόνο στο νομό μας αλλά σε όλη την Ελλάδα. Φάνηκε ουσιαστικά η τεράστια αποτυχία των μαθητών, η οποία είναι εξαπλάσια από ό,τι ήταν τις προηγούμενες χρονιές, αφού κατά μέσο όρο είναι 25-30% όταν ο μέσος όρος όλων των προηγούμενων χρονιών ήταν 5-6%.


Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η Τράπεζα Θεμάτων είναι η «κουρευτική» μηχανή για να αποψιλώσει το Λύκειο από το μαθητικό δυναμικό. Πρόκειται για «έγκλημα» που σκοπό έχει να μειώσει τον αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να κλείσει σχολεία. Βρίσκουν κάποια κόλπα διότι δεν μπορούν να πούν ευθέως «πρέπει άμεσα να διώξουμε τους μαθητές από το σχολείο».

Το Υπουργείο παιδείας προσπαθεί να θολώσει τα νερά ψελλίζοντας κάτι για κάποιον αλγόριθμο(;) που κατά λάθος χρησιμοποίησαν οι εκπαιδευτικοί(!!). Απίστευτα ψέματα !! Ένας είναι ο αλγόριθμος της συντριβής των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς: η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4186/13 για το λεγόμενο νέο Λύκειο, με το νέο τρόπο προαγωγής των μαθητών και την τράπεζα θεμάτων. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διογκωμένη ύλη και τη βιασύνη του υπουργείου, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Το μέτρο αυτό, που από τη νέα χρονιά σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και στις επόμενες τάξεις, σε ένα μόνο στοχεύει: στη μεγάλη μείωση του μαθητικού πληθυσμού των Λυκείων, στην επιβολή μιας βίαιης και μαζική στροφής των μαθητών ήδη από το Γυμνάσιο στις φτηνές καταρτίσεις, καταρτίσεις ιδιωτικές ή δημόσιες, αλλά πληρωμένες με τη δουλειά (μαθητεία τη λένε) των ανήλικων παιδιών. Καταρτίσεις δια βίου, σε ένα βίο ανεργίας και φτώχειας, σε ένα βίο χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς δικαιώματα.

Σημ: Θλιβερή παρένθεση ο διορισμένος πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ και Περιφερειακός Διευθυντής που βαφτίζει όλα τα παραπάνω τεχνικές δυσκολίες!!!!

Ν.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...