Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στην Τρίπολη: «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει μόνο διαθεσιμότητα και απολύσεις» (vd)

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στην Τρίπολη: «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει μόνο διαθεσιμότητα και απολύσεις» (vd)

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Βασίλη Πολυμερόπουλο (μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ) επισκέφθηκε την Τρίπολη για να ενημερώσει τους δημοσίους υπαλλήλους για την Πανελλαδική Απεργία της 9ης Ιουλίου, ώστε να υπάρξει καθολική συμμετοχή στη διαμαρτυρία ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.


Σύμφωνα με τον Β. Πολυμερόπουλο αυτό το σύστημα δημιουργεί προϋποθέσεις μιας δεξαμενής απόλυσης και ο νόμος αυτός θα δημιουργήσει δυσχέρειες εφόσον εφαρμοστεί.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την αξιολόγηση, αλλά αυτή των δομών και των εργαζομένων, με στόχο την καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών στον πολίτη.

Επιπλέον δήλωσε ότι ο νόμος δε μπορεί να υλοποιηθεί γιατί έχει τεράστιο πρόβλημα στις ποσοστώσεις και δεν είναι μόνο το 15% των εργαζομένων αυτοί που θα έχουν πρόβλημα.

"Είναι ανεπίτρεπτο να ορίζονται κάποιοι και να επιβάλλουν ποσοστώσεις στους εργαζομένους, πρέπει να υπάρξει μια ανοιχτή αξιολόγηση, όχι επιβαλλόμενη, οι δρόμοι αυτοί οδηγούν μόνο σε διαθεσιμότητα και απολύσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει ήδη στο συμβούλιο επικρατείας και ζητά την ακύρωση των διατάξεων του νόμου όσον αφορά στην υλοποίηση του.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αντίληψη που δεν προωθεί την αναβάθμιση του δημοσίου.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει ήδη έντονη αντίδραση και έχουν παρθεί αποφάσεις από πολλά δημοτικά συμβούλια κατά της αξιολόγησης.

Βάσω Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...