Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα αρρώστια «χτύπησε» πρόβατα στη Γορτυνία … (vd)

Νέα αρρώστια «χτύπησε» πρόβατα στη Γορτυνία … (vd)
Νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη του καταρροϊκού πυρετού, που έχει πλήξει πολλά κοπάδια, έγινε την Τρίτη, από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.
Όσον αφορά στα νεκρά ζώα, είπε ότι πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας τα θάβουν, άλλωστε δεν είναι και τόσα πολλά».
Για το αν θα αποζημιωθούν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «με σιγουριά δε μπορώ να πω ότι θα αποζημιωθούν τα νεκρά ζώα, γιατί είναι θέμα του Υπουργείου».
Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 20 προσλήψεις κτηνιάτρων καθώς οι τρεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Καινούρια εξέλιξη είναι ότι πρόκειται να γίνουν 20 νέοι έλεγχοι σε ύποπτα ζώα και ότι μια νέα νόσος χτύπησε την Πουρναριά με αποτέλεσμα τα ζώα να θανατωθούν και στη συνέχεια να αποτεφρωθούν.
Με αυτή την κατάσταση έχει πληγεί η αγορά κρέατος στην Αρκαδία και αυτό είναι λάθος γιατί εκτός του ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, δεν σφάζεται το άρρωστο ζώο γιατί το κρέας του είναι μαύρο.
Οι κτηνοτρόφοι που έχουν αγοράσει εντομοαπωθητικά και φάρμακα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις και τα άδεια κουτιά από τα φάρμακα και σε 15-20 μέρες θα κληθούν για να αποζημιωθούν, να πάρουν τα χρήματα που έδωσαν για τα φάρμακα.
Η περιφέρεια εκτός ότι εξασφάλισε αυτά τα φάρμακά διέθεσε και 500 χιλιάδες ευρώ για ψεκασμούς σε κοινόχρηστους χώρους.
Οι ψεκασμοί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα πρέπει να γίνονται κάθε βδομάδα.
Β.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...