Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Γιατί καθυστερεί ο εμβολιασμός για τον καταρροϊκό πυρετό;» αναρωτιέται ο κτηνιάτρος Γιάννης Κουμαρέλας (vd)

«Γιατί καθυστερεί ο εμβολιασμός για τον καταρροϊκό πυρετό;» αναρωτιέται ο κτηνιάτρος Γιάννης Κουμαρέλας (vd)
Πριν περίπου 10 μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό τη συζήτηση για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού στο νομό μας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα.



Για τη σύσκεψη αυτή συνέντευξη παραχώρησε ο κτηνίατρος Γιάννης Κουμαρέλας, ο οποίος μάλιστα είπε ότι ο άνθρωπος που διεύθυνε τη συζήτηση ήταν γεωπόνος και ότι αν το είχε αντιληφθεί από την αρχή θα είχε αποχωρήσει από τη συνάντηση, διότι οι γεωπόνοι δε μπορούν να άπτονται σε θέματα κτηνιατρικής φύσης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η νόσος είναι σε έξαρση, το πρόβλημα είναι πελοποννησιακό και θα συνεχίσει τα εξαπλώνεται, πλήττοντας σημαντικά την κτηνοτροφία μας και του χρόνου θα υπάρξει συνέχεια του.

Ο Γ. Κουμαρέλας επιμένει στον εμβολιασμό και θέτει το ερώτημα για ποιό λόγο δεν γίνεται εδώ, αφού στην Ευρώπη έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν και το εμβόλιο υπάρχει!

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι οι κτηνίατροι θέλουν τον εμβολιασμό για να πάρουν χρήματα δήλωσε ότι ο λόγος είναι επειδή καθημερινά βλέπουμε την αγωνία των κτηνοτρόφων, φοβούνται και πολλοί δεν δηλώνουν τη νοσηρότητα του κοπαδιού τους.

Αυτά τα φάρμακα που προτείνει ο Υπουργείο δεν είναι τα κατάλληλα, δεν έχουν ενδείξεις ότι μπορούν να κάνουν κάτι και δεν είναι εντομοαπωθητικά, όπως αναγράφεται στις ενδείξεις του Υπουργείου. Τ ο πρόβλημα συνεχίζεται ακόμα και αν έχουν πάρει φάρμακα.

Χρειάζονται επί τόπου αυτοψίες για να γίνει καταπολέμηση των εστιών που γεννιούνται τα κουνούπια και οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κάνουν καθαριότητα, το παλιό ασβέστωμα και απεντόμωση. Βέβαια αυτές οι ενέργειες απλά να ελαττώσουν το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσουν!

"Η μόνη λύση είναι εμβολιασμός" επανέλαβε ο κτηνίατρος και ξαναρώτησε "γιατί δεν θέλουν να βάλουν τα εμβόλια στην αγορά"...

Τέλος τόνισε ότι το κρέας και το γάλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...