Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Να μη συμπληρώσει κανείς το έντυπο αξιολόγησης» ζητά το ΠΑΜΕ από τους εργαζόμενους της Αρκαδίας

«Να μη συμπληρώσει κανείς το έντυπο αξιολόγησης» ζητά το ΠΑΜΕ από τους εργαζόμενους της Αρκαδίας
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο τομέα της Αρκαδίας επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι πάνω από το 80% των Δημοσίων Υπαλλήλων στα Υπουργεία και στα Νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγουν στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αυταρχικού αστικού κράτους.


Και ενώ υπάρχουν λοιπόν αυτές οι προϋποθέσεις, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, από κοντά και ο νέος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν ότι μπορούν για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση.

Στην ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που έλεγε:

         Λέμε όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση

         Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, τα καταθέτουμε στο σωματείο

         Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μην γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στη σύνταξη των πινάκων επιμερισμού

         Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία

         Καμιά απόλυση, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

Υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση στην κυβέρνηση, τόσο ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Η απάντηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα ώστε να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πιο κρίσιμη στιγμή αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, διεκδικούν μια καλύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής, ένα φιλικότερο κράτος προς τους εργαζόμενους κ.α. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η πλειοψηφία του Ν.Τ. Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, δεν έχει καν συνεδριάσει για το θέμα της αξιολόγησης !!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα γι’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να τις πετάξουν από πάνω τους, να συνταχθούν με το ΠΑΜΕ, ώστε να πάρει ανάσα το κίνημα, να ανασυνταχθεί, να μπει σε τροχιά λαϊκής αντεπίθεσης, ταξικής συσπείρωσης και πάλης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμπληρώσει κανείς το έντυπο αξιολόγησης και να το καταθέσουν στο σωματείο τους. Όσοι το έχουν καταθέσει στην Υπηρεσίας, να το πάρουν πίσω.

Καλούμε τα α/θμια σωματεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες που βάζει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, στα α/θμια σωματεία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες - ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ - έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στη πρόταση του Π.Α.ΜΕ.

Συνεχίζουμε με νέες Γενικές Συνελεύσεις, με νέες αγωνιστικές αποφάσεις.
Ένα δρόμο έχουμε μια επιλογή
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή
Τηλ. Επικοινωνίας 6979723449, 6973210954»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...