Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Παράσσιο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Αμερικής νέο μέλος του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία»

Το Παράσσιο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Αμερικής νέο μέλος του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία»
Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ίσιωμα Καρυών το Παρράσιο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Αμερικής εντάχθηκε στους κόλπους της μεγάλης Αρκαδικής οικογένειας του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ. 
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος David Gilman Romano Καθηγητής Αρχαιολογίας και Διευθυντής των Ανασκαφών στο Λύκαιον Όρος μαζί με τον Καθηγητή Μark Davison, εκ των Διευθυντών του Ιδρύματος,  ειδικός στον σχεδιασμό Πάρκων, παραλαμβάνουν το δίπλωμα και το αναμνηστικό μετάλλιο ένταξης στο Δίκτυο από τον ʼΑγγελο Δενδρινό, Μουσειολόγο, Έφορο του ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και τον Φώτη Ζώη, Πρόεδρο ΔΣ του αδελφού Ελληνικού Σωματείου «Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, όπου ο Καθηγητής παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Θεοδώρου ξενάγησε τους Αμερικάνους και Έλληνες φοιτητές του Θερινού Σχολείου του Ιδρύματος στην παλαιοντολογική συλλογή ευρημάτων από την  περιοχή και στον τόπο που βρέθηκαν (Ρέμα Σκούφου, ʼγιος Ιωάννης στη Μεγαλόπολη), όπου θα δημιουρηθεί Παλαιοντολογικό Μουσείο in situ, με κτήριο για τα ευρήματα και επισκέψιμο χώρο στην επί τόπου ανασκαφή.

 

Ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ηλίας Αγγελόπουλος οργάνωσε ελληνικό γλέντι με χορούς, τραγούδια και ελληνικά κεράσματα, που κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες, δίνοντας την  ευκαιρία στους Έλληνες και τους Αμερικάνους φοιτητές να γλεντήσουν στην πλατεία του χωριού κάτω από την πανσέληνο του Ιουλίου, μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αλησμόνητη.

 

Ο θεσμός του Θερινού Σχολείου του Ιδρύματος φέρνει κάθε χρόνο στην Αρκαδία Αμερικάνους φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια, οι οποίοι με κατάλληλους καθηγητές και αντίστοιχους ‘Ελληνες φοιτητές κάνουν πρακτική στους τομείς που διδάχθηκαν (Αρχαιοόγία, Αρχιτεκτονική, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Εθνογραφία, Διαχείρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κλπ) αναφορικά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Παρράσιου Πάρκου, του υπό δημιούργία πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα.

 

Είχε προηγηθεί μια ολοήμερη ξενάγηση τριανταμελούς ομάδας εκπροσώπων και μελών της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, του Σωματείου Παρράσιο Πάρκο και άλλων φορέων στις ʼνω Καρυές και στο Λύκαιο Όρος, όπου οι φοιτητές και οι καθηγητές είχαν οργανώσει μιαν «Ανοικτή Μέρα (Open day)» ενημέρωσης του έργου που γίνεται και των προοπτικών για το Πάρκο. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...