Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και στην Αρκαδία … Έρχεται αύξηση στην τιμή της φρατζόλας!

Υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και στην Αρκαδία … Έρχεται αύξηση στην τιμή της φρατζόλας!
Υποχρεωτικό ζύγισμα στο ψωμί από την 1η Αυγούστου, καλούνται να εφαρμόσουν όλοι οι αρτοποιοί.
Ειδικότερα η νέα διάταξη προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού παρουσία του πελάτη καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό, τόσο στον άρτο όσο και τα αρτοπαρασκευάσματα.
Σύμφωνα με τους αρτοποιούς αυτό κάθε άλλο παρά ευεργετικό για τον καταναλωτή είναι, καθώς πλέον θα αγοράζει ακριβότερο το ψωμί του.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των αρτοποιών Αρκαδίας Θοδωρής Τσουκαλάς εξηγεί ότι το ψωμί ζυγίζεται από όλους τους φούρνους την ώρα της παραγωγής του έτσι και αλλιώς, δηλαδή το ζυμάρι. Βέβαια οι αρτοποιοί πάντα έβαζαν περισσότερο ζυμάρι λόγω φύρας και στο τέλος τους έβγαινε γύρω στα 400 γραμμάρια με την τιμή του όμως να μένει σταθερή, γύρω στα 80-90 λεπτά το φρατζολάκι που λέμε. Πλέον που ο καταναλωτής θα πρέπει να πληρώνει ότι δείξει η ζυγαριά, τα 400 γραμμάρια θα πρέπει να τα πληρώσει για 400 γραμμάρια ,με βάση την τιμή κιλού... Έτσι σίγουρα η τιμή θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι στο παρελθόν!
Επιπλέον εξηγεί ότι το ψωμί είναι ζωντανός οργανισμός και άλλο βάρος έχει όταν βγαίνει από το φούρνο και διαφορετικό βάρος όταν περνούν 5 ώρες... δηλαδή αυτός που θα το πάρει ζεστό θα το πληρώσει ακριβότερο, αν είναι ξεροψημένο θα είναι ελαφρύτερο. Το πρωί για παράδειγμα μπορεί να έχει 1 ευρώ και το απόγευμα 0.80 λεπτά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει ο καταναλωτής και όχι ο αρτοποιός, υποστηρίζει ο Θ. Τσουκαλάς και θέτει το ερώτημα, τι θα γίνει με τα μπακάλικα και τα supermarkets που προμηθεύονται τα ψωμιά; πως θα τα ζυγίζουν ενώπιον του πελάτη;
Τέλος ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρτοποιών με την αποπληρωμή του ρεύματος, των καυσίμων και των πρώτων υλών να είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους.
Τα τελευταία χρόνια το ψωμί έχει σταθερή τιμή, παρά το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες του χώρου είναι στα ύψη. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται 15.000 αρτοποιία στην Ελλάδα, αλλά προβλέπονται πολλά λουκέτα μελλοντικά. Στην Τρίπολη ήδη έχουν κλείσει δύο αρτοποιία και κινδυνεύουν κι άλλα.
Βάσω Παπαδοπούλου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

     

      Προσθήκη σχολίου

      Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

      Επιστροφή στην κορυφή

      Διαβάστε επίσης...