Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πόσα παράνομα τουριστικά καταλύματα υπάρχουν στην Αρκαδία; (vd)

Πόσα παράνομα τουριστικά καταλύματα υπάρχουν στην Αρκαδία; (vd)
Για τουλάχιστον 45.000 παράνομα καταλύματα που λειτουργούν στη χώρα μας κάνει λόγο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος.


Πολλά ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα τα τελευταία χρόνια λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, βγάζοντας ουσιαστικά "μαύρα" χρήματα, χωρίς παράλληλα να έχουν καμία επιβάρυνση στην εφορία ή να πληρώνουν όλα όσα πληρώνει ένα νόμιμο κατάλυμα. Μάλιστα κάνουν καλό τζίρο αφού διαθέτουν πολύ χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού τα νόμιμα καταλύματα δε μπορούν να ακολουθήσουν αυτές τις τιμές.

Οι πελάτες τα προτιμούν και μάλιστα τα ψάχνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, γιατί θέλουν να κάνουν οικονομικές διακοπές.

Στην Αρκαδία δεν είναι έντονο το φαινόμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Κώστα Μαρινάκο, αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, η πλειοψηφία των καταλυμάτων είναι νόμιμα.

Οι ξενοδόχοι αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες είναι οι μεγάλοι χαμένοι από αυτή την παράνομη δραστηριότητα και η λύση στο πρόβλημα όπως λένε είναι οι έλεγχοι... Η καταγγελία είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος, αλλά δημιουργεί συνθήκες κανιβαλισμού μεταξύ των επιχειρηματιών, δεν είναι αποτελεσματική λύση, πρέπει να γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξηγεί ο Κ. Μαρινάκος.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...