Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Mystagogea– 96 λεπτά Αρκαδικής Ιστορίας και Μύθων παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (vd)!

Mystagogea– 96 λεπτά Αρκαδικής Ιστορίας και Μύθων παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (vd)!
Η DeepGreece.com και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία παρουσιάσαν την ταινία τεκμηρίωσης «Mystagogea» στο Μλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων!
Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να τεκμηριώσει για πρώτη φορά τη γένεση των σύγχρονων παγκόσμιων περιαστικών μύθων στην Αρκαδική μυθολογία.
Οι θρύλοι, οι μύθοι και οι θρησκευτικές δοξασίες του σύγχρονου δυτικού κόσμου, αντλούν σχεδόν στο σύνολό τους από την απέραντη μυθολογία της Αρκαδικής Γης. Η Αρχετυπική παρουσία των Αρκαδικών θεοτήτων και λατρευτικών τελετουργικών, είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για δεκάδες σύγχρονους Urban μύθους όσο και μια συγκλονιστικά μεγάλη σειρά κινηματογραφικών επιτυχιών...
Ο Σκωτσέζος σκηνοθέτης Martin McDarren τόνισε μιλώντας στα ΜΜΕ ότι «ο Αρκαδικός πολιτισμός γέννησε πολιτισμούς που εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη.»!
Β.Π.

1 σχόλιο

  • Σαμουρίδη Βασιλική
    Σαμουρίδη Βασιλική Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 01:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια μικρή διευκρίνηση, αυτό που είδατε δεν ήταν διάρκειας 96 λεπτών, αλλά 52΄΄. Τ 96 λεπτά θα τα δείτε στο dvd, όπου εκεί θα είναι ολοκληρωμένο το Mystagogea, χωρίς την πίεση της προβολής των λιγότερων λεπτών, ώστε να χωρέσει μέσα σε μια και μοναδική προβολή για τους Αρκάδες του εξωτερικού που δεν θα έχουν την άμεση ευκαιρία να το δουν. Στη πραγματικότητα είδατε το Mystagogea συμπιεσμένο. Στο dvd, αλλά και στην επόμενη παρουσίαση, θα το δείτε ολοκληρωμένο και σε όλο του το μέγεθος.
    Σας ευχαριστώ, Σαμουρίδη Βασιλική, Assistant Manager της DeepGreece και φωτογράφος του Mystagogea Project

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...