Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βίντεο – ρετρό με οδοιπορικό της ΕΡΤ στο Μαίναλο πριν … 14 χρόνια!

Βίντεο – ρετρό με οδοιπορικό της ΕΡΤ στο Μαίναλο πριν … 14 χρόνια!
Μέσα από το κανάλι του Χρήστου Κιντή στο youtube, το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει ένα οδοιπορικό της σειράς "ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ" στο όρος Μαίναλον ή Πατερίτσα και στα ορεινά χωριά που το κοσμούν.


Παρουσιάζονται το Λεβίδι, ο Ορχομενός-σημαντική πόλη των Μυκηναϊκών χρόνων-η αξεπέραστης ομορφιάς Βυτίνα, το χωριό Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο σε υψόμετρο 1050 μέτρα, τα χωριά Λαγκάδια και Τρόπαια, το τεχνητό φράγμα του Λάδωνα, η Αλωνίσταινα και το Λιμποβίσι-χωριά που συνδέονται με τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Λόγος γίνεται ακόμα για τον ποταμό Λούσιο και το φαράγγι, με τα κτισμένα στις πλαγιές των βράχων μοναστήρια-με ιδιαίτερη αναφορά στη μονή της Παναγίας της Εμιαλούς, τη μονή Προδρόμου, την μονή Φιλοσόφου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Γόρτυνας.

Τέλος, παρουσιάζεται η πόλη της Δημητσάνας-η βιβλιοθήκη, το λαϊκό μουσείο και το μουσείο υδροκίνησης-και ο παραδοσιακός οικισμός της Στεμνίτσας-με τους ναούς, το κέντρο αργυροχρυσοχοΐας, το λαογραφικό μουσείο. Η περιήγηση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της Καρύταινας.
© ΕΡΤ ΑΕ 2000

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...