Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η απόφαση για την κανονιστική του πανηγυριού της Τεγέας θα ακυρωθεί» λέει η παράταξη Παυλή!

«Η απόφαση για την κανονιστική του πανηγυριού της Τεγέας θα ακυρωθεί» λέει η παράταξη Παυλή!

Σοβαρές διαφωνίες έχει η παράταξη του Δημήτρη Παυλή για την κανονιστική του πανηγυριού της Τεγέας που έφερε η δημοτική αρχή του Γιάννη Σμυρνιώτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Παρασκευή θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.



Εκ μέρους της παράταξης Παυλής, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής, Τάσος Κακλαμάνος κατέθεσε υπόμνημα που αναφέρει: «Η εισήγηση του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης που εισηγείσθε στην επιτροπή ποιότητας ζωής στερείται νομιμότητας αλλά και σοβαρότητας. Ουσιαστικά ή εισήγηση είναι αντιγραφή του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης του 2013 (708/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης η οποία έχει ακυρωθεί με την 50634/11279/2-10-2013 όπως και τις σχετικές με αυτή 92,93,94,81,90,85,87,89,91,71 αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής .

Επιπλέον με την απόφαση 23/9/25-4-2014 της Ειδικής Επιτροπής άρθρου 152 απορρίφτηκε η προσφυγή του Δήμου Τρίπολης κατά της παραπάνω απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι και η 335/2011 κανονιστική απόφαση του Δήμου Τρίπολης έχει και αυτή ακυρωθεί ως προς το σκέλος της μη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών.

Αναλυτικότερα,

Το άρθρο 1 του εισηγούμενου κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης οριοθετεί μη δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους αλλά ιδιωτικές ιδιοκτησίες (Τεγεατικού Συνδέσμου και λοιπών ιδιωτών) πράξη που αντιτίθεται στον ν. 3377/2005 (άρθρο 29 παρ 3), ο οποίος καταργεί την διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων σε ιδιόκτητους χώρους. Αναφέρεται δε σαφέστατα και στο αιτιολογικό της ακυρωτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (50634/11279 / 2 -10-2013) σχ.16 παρ2 και 3.

Στο άρθρο 2 της εισήγησης αναφέρονται οι 4 κατηγορίες ( 1. επαγγελματίες έμποροι που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές 2. σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές 3. Σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαιθρίου εμπορίου 4. σε λοιπούς , υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της κείμενης φορολογικής νομοθεσίας ) που δικαιούνται να αποκτήσουν άδειας συμμετοχής , αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι. Εξάλλου σήμερα δέκα ημέρες πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για νόμιμη δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Επίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει δημόσια κλήρωση σε περίπτωση δύο η περισσοτέρων ενδιαφερόμενων για την ίδια θέση όταν ο Δήμος δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και δεν έχει δημοσιεύσει τις θέσεις που πρόκειται να αδειοδοτήσει.

Εξάλλου σήμερα που εισηγείσθε τον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και αναφέρεστε στον τρόπο διάθεσης των θέσεων και την αδειοδότησή τους όλοι γνωρίζουν ότι οι θέσεις αυτές έχουν παραχωρηθεί και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες χωρίς κανέναν έλεγχο σχετικά με το αν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και διαθέτουν οι ενοικιαστές τα νόμιμα παραστατικά, αλλά και χωρίς καμία διαφάνεια και δικαιοσύνη που είναι ο στόχος της κείμενης νομοθεσίας.

Στο άρθρο 3 σχ.Α η εισήγηση αναφέρεται στο άρθρο 26, παρ.3, του ν.4264/2014. Το άρθρο αυτό δεν αφορά τις εμποροπανηγύρεις αλλά το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο το οποίο διέπετε από άλλες διαδικασίες για την αδειοδότησή του.

Στο άρθρο 10 στο σχ.2 αναφέρεται «σε όσους ενοικιάζουν η χρησιμοποιούν τις ιδιοκτησίες τους (φυσικά η νομικά πρόσωπα επί των προσόψεων των δημοτικών ,επαρχιακών και αγροτικών δρόμων επιπλέον …..». Ρητά ορίζεται από τον 3377/2005 (αρθ.29 παρ3) (τον οποίο λαμβάνεται υπόψη σας στα σχετικά (σχ. 3) ότι η διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων σε ιδιόκτητους χώρους, καταργείται.

Κατόπιν των παραπάνω η εισήγησή σας για την εμποροπανήγυρη είναι δείγμα προχειρότητας της τελευταίας στιγμής . Τα άρθρα της εισήγησης που αφορούν την διαδικασία και τον τρόπο της παραχώρησης θέσεων στους ενδιαφερόμενους , είναι βέβαιο ότι 10 ημέρες πριν την έναρξη του πανηγυριού είναι αδύνατο να εφαρμοστούν νόμιμα. Είναι βέβαιο ότι τυχόν απόφαση που παρθεί θα ακυρωθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπως και οι προηγούμενες .»

Αυτή είναι η Κανονιστική για το Πανηγύρι της Τεγέας!- www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...