Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό: Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης σε Φεστιβάλ της Βιέννης! (vd)

Αποκλειστικό: Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης σε Φεστιβάλ της Βιέννης! (vd)
Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενθουσιασμός είναι οι λέξεις που μπορούν να εκφράσουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διεθνές φεστιβάλ της Βιέννης τον Ιούλιο, από το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης!


37 άτομα επισκέφτηκαν την Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Σερβία, εκπροσωπώντας τον τόπο μας, δείχνοντας τον πολιτισμό μας, μέσα από τους Κολοκοτρωναίϊκους χορούς!
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 16 αποστολές από όλο τον κόσμο και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Τρίπολη και ειδικότερα από το Κέντρο Ελληνικού Χορού.

Ο Σύλλογος λειτουργεί από το 1991 και διδάσκονται Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. Υπεύθυνη είναι η δραστήρια Μαρία Καραπάνου, η οποία φροντίζει κάθε εμφάνιση της ομάδας της να είναι άψογη και να κλέβει τις εντυπώσεις, όπως έγινε και στη Βιέννη, που καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος!
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια, μέσα σε ένα νησάκι στο Δούναβη. Διοργανώτριες χώρες είναι η Αυστρία και η Σλοβακία.

Τα παιδιά χόρεψαν καλαματιανό, τσάμικο, πυργούσικο και φυσικά τον «Ζορμπά», που είναι παγκοσμίως γνωστός!
Αφού ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, τα παιδιά ξεκίνησαν το χορό με τη συνοδεία φυσικά της Ελληνικής μας σημαίας. Το κλίμα ήταν πολύ θερμό εξ' αρχής, όλοι χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εντυπωσιακές φορεσιές και την προσεγμένη εμφάνιση των χορευτών, όσο και από το καμάρι που χόρευαν για τον τόπο μας τα παιδιά.
Από το πρώτο λεπτό κέρδισαν τις εντυπώσεις και μάλιστα διεκόπη και η ροή του προγράμματος για να τους δώσουν συγχαρητήρια.

Μετά από τους χορούς, πέντε χώρες έκαναν πρόταση στην υπεύθυνη του Συλλόγου, για γίνει παρουσίαση από το ΚΕΧΟΤ και στα φεστιβάλ των δικών τους χωρών.

Σκοπός του ταξιδιού φυσικά ήταν και η προβολή της Αρκαδίας και ειδικότερα της Τρίπολης!
Η αποστολή επισκέφτηκε πέντε πρωτεύουσες χωρών μέχρι να φτάσει στη Βιέννη, όπου μοίρασε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα μας. Την προσπάθεια αυτή στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία παρείχε στα παιδιά το έντυπο υλικό που ζήτησαν, εν' αντιθέσει με το Δήμο Τρίπολης, ο οποίος τους είπε ότι δεν διαθέτει έντυπο υλικό, επειδή είχε εξαντληθεί....

Η υπεύθυνη Μ. Καραπάνου μιλώντας στο www.kalimera-arkadia.grεξήγησε συγκινημένη ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία, η οποία πρόσφερε γνώσεις στα παιδιά και κυρίως μέσα από τέτοιες δραστηριότητες μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κουβαλούν την σημαία στην πλάτη τους, όταν βγαίνουν έξω από τη χώρα.

Τέλος, η Μ. Καραπάνου θέλει να ευχαριστήσει τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας για τη βοήθεια τους και τους οδηγούς, οι οποίοι έγιναν ένα με την ομάδα, αλλά και την Ευγενία Δαλαμάγκα, η οποία διέθεσε κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.
Βάσω Παπαδοπούλου

6 σχόλια

  • Κάτια
    Κάτια Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 20:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο σας, Μπράβο σας !

  • Βασιλική
    Βασιλική Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαρία μπράβο σ εσένα και στα παιδιά.Πάντα τέτοια!!

  • Σ
    Σ Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευχαριστούμε πολύ....... περάσαμε υπέροχα

  • Βασίλης
    Βασίλης Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια!!! Και του χρόνου, και σε δύο χρόνια, και σε τρία χρόνια, και ...............................................!!!

  • Νίκος
    Νίκος Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 14:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Και του χρόνου....να έρθουμε κι εμείς,που δεν μπορέσαμε φέτος.Και είμαστε αρκετοί.Μπράβο σας!!!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο σας!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...