Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή της Παναγίας της Τσεμπερούς στην Αρκαδία (εικόνες)

Η εορτή της Παναγίας της Τσεμπερούς στην Αρκαδία (εικόνες)
Στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας εορτάστηκε και φέτος με κάθε λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας μας, της Παναγίας της Τσεμπερούς.


Η 22α και 23η εκάστου Αυγούστου είναι ημερομηνίες ορόσημο για το μικρό χωριό Πάπαρι. Οι λιγοστοί κάτοικοι οι συμπατριώτες από την Τρίπολη, την Αθήνα, οι ξενιτεμένοι μας και οι προσκυνητές εκ της περιφερείας του τέως Δήμου Βαλτετσίου και όχι μόνο, οδηγούν τα βήματά τους προς την Παναγία της Τσεμπερούς και ανηφορίζουν με κάθε τρόπο στο γραφικό και πανέμορφο όρος Τσεμπερού φτάνοντας στον ομώνυμο Ναό της Παναγίας μας, στο παλαιό Μοναστήρι της Θεοτόκου.

Σήμερα Παρασκευή 22α Αυγούστου 2014, στην Ακολουθία του Εσπερινού προς τιμή της Παναγίας μας, προεξήρχε ο Σέβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος εκ ευλαβών Ιερέων, καθώς και με την ξεχωριστή παρουσία για μια ακόμα χρονιά του πατρός Δημητρίου Νίκου, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού της Αρχιεπισκοπής των Αθηνών.

Ο κ. Νικόλαος Μπόγρης, άξιος καθ' όλα Ιεροψάλτης της Τριπόλεως με καταγωγή από το Πάπαρι, ο κ. Νικόλαος Ατσώνιος μαζί με τους λοιπούς Ιεροψάλτες, έψαλαν μελωδικότατα τους ύμνους προς την Παναγία μας.Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού, προσφέροντας αρτοκλασίες οι οποίες διαβάστηκαν υπέρ υγείας πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών.

Συγκινητική ήταν η Ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας μας εκ του Ναού της Παναγίας της Τσεμπερούς μέχρι και τον νεοανεγερθέντα και νεοεγκαινιασθέντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και του παλαιού προσκυνήματος των Αγίων Θεοδώρων εντός της Μάνδρας της Παναγίας Τσεμπερούς.

Ο Σέβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε σχετικά με το νόημα της εορτής και το Βίο της Παναγίας μας, καθώς και έκανε αναφορά στα παλιά χρόνια του χωριού και του πανηγυριού της Τσεμπερούς.

Κλείνοντας ευχαρίστησε και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία προσωπική και οικογενειακή και η Παναγία μας να είναι βοήθεια, ενώ έκανε μνεία στην τιτάνια προσπάθεια που γίνετε δια την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, εργασίες οι οποίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και αντανακλούν τη Δόξα της Θεοτόκου μητέρας μας.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συγχωριανών μας, γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους.

Ανήμερα θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ θα ψαλλεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων Παπαραίων όπου γης.
+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...