Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για το νερό στη Βλαχοκερασιά» λέει ο Κατσαφάνας και αφήνει αιχμές για τη ΔΕΥΑΤ (vd)

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για το νερό στη Βλαχοκερασιά» λέει ο Κατσαφάνας και αφήνει αιχμές για τη ΔΕΥΑΤ (vd)
Για το πρόβλημα της ύδρευσης στα χωριά της Σκιρίτιδας και ειδικότερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό Βλαχοκερασία, μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας και με αφορμή το ρεπορτάζ του kalimera-arkadia.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ουσιαστικά επέρριψε ευθύνες στη ΔΕΥΑΤ δεδομένου ότι η αρμοδιότητα πλέον είναι δικής της. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα στην περιοχή είναι έντονο και ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν το τριήμερο του 15Αύγουστου το χωριό έμεινε χωρίς νερό!

"Έχουμε κάνει αιτήματα στη ΔΕΥΑΤ, έχουμε δώσει και χρήματα από τα αιολικά πάρκα παρότι δεν έπρεπε για να ηλεκτροδοτήσουμε τις γεωτρήσεις" είπε ο Κ. Κατσαφάνας, ενώ ενημέρωσε ότι προτάσεις που έχουν κατατεθεί έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων και την αλλαγή των σωληνώσεων έτσι ώστε να μεταφέρεται το νερό στη Βλαχοκερασιά.

"Το πρόβλημα αφορά περισσότερο στην ποσότητα του νερού" τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι "600-700 κυβικά νερό τη μέρα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και έτσι έχοντας μεγαλύτερη ποσότητα μειώνεται και η ποιότητα του".

"Πρέπει η ΔΕΥΑΤ να φροντίσει να πάει το ρεύμα στις γεωτρήσεις και να οδηγήσει το νερό στις δεξαμενές, παράλληλα να τοποθετήσει και μονάδα αποσιδηροποίησης για να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν νερό όπως πρέπει. Αντίθετα παρατηρείται μια ολιγωρία..." πρόσθεσε.
Τέλος, όσον αφορά στις αντιδράσεις των δημοτών υποστήριξε ότι είναι δικαιολογημένες.
 
Βάσω Παπαδοπούλου

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...