Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επανεξετάζεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής στα Επιμελητήρια – Καθοριστική παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου

Επανεξετάζεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής στα Επιμελητήρια – Καθοριστική παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι «με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια, του Υφυπουργού κου Κωνσταντινόπουλου και αντιπροσωπείας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια.


- Μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Ε.Ε.Α. μέσω της επιτυχημένης ημερίδας που συν-διοργανώθηκε για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και τις καταστροφικές συνέπειες της άρσης της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Δένδιας αποφάσισε να συσταθεί μικτή επιτροπή μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων των επιμελητηρίων, ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις για τη βιωσιμότητα τους.

- Οι δύο προτάσεις που πρόκειται να εξεταστούν είναι: Η πρώτη πρόταση (Επιμελητήριο Αρκαδίας) για παράταση εφαρμογής της μη υποχρεωτικής εγγραφής με ταυτόχρονη έναρξη άμεσων μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων και την δημιουργία ενός αξιόπιστου φορέα ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων και η δεύτερη πρόταση για παράταση εφαρμογής της μη υποχρεωτικής εγγραφής με ταυτόχρονη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα προβλέπει την ανταποδοτικότητα του ΓΕΜΗ.

- Η εξελιξη αυτή δείχνει τις θετικές συνέπειες της ενότητας των Επιμελητηρίων που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η λειτουργία τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγιή επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας.

- Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση των εργασιών και της προσφοράς των υπηρεσιών και των 59 επιμελητηρίων της χώρας για μια «επόμενη μέρα» που θα διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες επιχειρηματικότητας σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την συμβολή του στην εξέλιξη αυτή και για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στον Επιμελητηριακό θεσμό και στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...