Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό - Γαλλική εταιρεία ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το κατσικίσιο γάλα της Αρκαδίας!

Αποκλειστικό - Γαλλική εταιρεία ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το κατσικίσιο γάλα της Αρκαδίας!
Έναν αναξιοποίητο «θησαυρό», το κατσικίσιο γάλα της Αρκαδίας, θέλει να αξιοποιήσει γαλλική εταιρεία - όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το www.kalimera-arkadia.gr - και για το λόγο αυτό την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο Πνευματικό κέντρο, όπου εκπρόσωποι της ζήτησαν από τους κτηνοτρόφους του νομού μας να συνεργαστούν και συγκεκριμένα να παίρνουν από αυτούς το γάλα που παράγουν.


Το γίδινο γάλα είναι εξαιρετικής και μοναδικής ποιότητας και μάλιστα το γάλα της περιοχής μας, αλλά λόγω της ανοργανωσιάς που επικρατεί στον κλάδο η τιμή του είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα, πολλές φορές μάλιστα στοιχίζει όσο και ένα μπουκαλάκι νερό, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αρκαδίας Μάκης Μπαρουξής. "Εμείς εδώ στην Αρκαδία έχουμε πολλά τυροκομεία, περίπου 13, θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε και μόνοι μας το γάλα, δεν χρειαζόμαστε το γάλλο επενδυτή για να καταλάβουμε την αξία του προϊόντος μας, όμως είμαστε ανοργάνωτοι γι' αυτό και η τιμή του είναι εξευτελιστική" λέει χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν η εταιρία αυτή έκανε κάποιες προτάσεις στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι σε σκέψη, αν και επιφυλακτικοί, ώστε να προχωρήσουν σε μια τέτοιου είδους συνεργασία, εφόσον οικονομικά τους συμφέρει. Το κλίμα πάντως είναι θετικό από αρκετούς.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...