Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγίδες και θηλιές για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου εντόπισε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή!

Παγίδες και θηλιές για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου εντόπισε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή!
Δύο περιπτώσεις στην Αρκαδία τοποθέτησης κατασκευών σύλληψης αγριόχοιρων εντοπίστηκαν εκτός της κυνηγετικής περιόδου και κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις αξιοποιήθηκαν οι σχετικές καταγγελίες οι οποίες προσέφεραν σημαντική βοήθεια στο έργο της Θηροφυλακής.


Στην πρώτη περίπτωση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Φούτρης Νικόλαος, αφού εντόπισαν τις θηλιές τοποθετημένες για την σύλληψη αγριόχοιρου σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, διενήργησαν ολοήμερη παρακολούθηση και κατάφεραν να συλλάβουν τον λαθροθήρα τον οποίο και οδήγησαν στο Δασαρχείο Τρίπολης για τις περαιτέρω ενέργειες.
Στην δεύτερη περίπτωση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος, Καγιούλης Δημήτριος, Καρπούζος Ιωάννης και Μαλαπάνης Δημήτριος, αξιοποιώντας την σχετική καταγγελία εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης την αυτοσχέδια παγίδα για την σύλληψη αγριόχοιρων. Μετά από παρακολούθηση τεσσάρων ημερών δυστυχώς δεν εμφανίστηκε κανείς στην περιοχή και η παγίδα κατασχέθηκε.10616498 275185969340518 2622039880782018343 n

Είναι γεγονός ότι το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία είναι παρούσα παντού περιφρουρώντας και προστατεύοντας το θήραμα, είναι αναγνωρισμένο, φημισμένο, έμπιστο και παραγωγικό, καθώς με αίσθημα καθήκοντος οι Θηροφύλακες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόληψη και την πάταξη της παρανομίας εις βάρος του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, τόσο η κυνηγετική οικογένεια όσο και οι απλοί πολίτες, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες, δασαρχείο, αστυνομία, πυροσβεστική, ζητάνε την συνδρομή της, έχοντας καλύψει ουσιαστικά η Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων το κενό της πολιτείας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συνδρομή της Θηροφυλακής στο δύσκολο έργο της με την παροχή πληροφοριών δεν συνιστά ρουφιανιά αλλά υποχρέωσή μας, γιατί η ανοχή μας σε τέτοιες παράνομες ενέργειες συνιστά συνενοχή και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στον εαυτό μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...