Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η τροπολογία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αρκαδία

Η τροπολογία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αρκαδία
Τροπολογία με τις διορθώσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, έχει ήδη αποσταλεί στα κόμματα και κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή. Οι αλλαγές που προβλέπονται, επηρεάζουν ιδιοκτήτες ακινήτων και στην Αρκαδία.
Τι αλλάζει;


-Προβλέπεται εκπτωση 20% του φόρου ακινήτων για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

-Διορθώνονται οι υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις, που είχαν προκύψει σε ιδιοκτήτες 4.000 περιοχών εκτός αντικειμενικού συστήματος, καθώς προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό του φόρου θα λαμβάνονται πλέον υπόψη οι περυσινές τιμές με τις οποίες προσδιορίστηκε ο ΦΑΠ.

- Κατάργηση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος για να δικαιούται τις εκπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ.

- Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος Φεβρουαρίου.

- Προκειμένου να χορηγηθεί έκπτωση 50% στον φόρο σε ιδιοκτήτες με οικονομική αδυναμία προστίθεται στα κριτήρια και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Έως τώρα ο νόμος προέβλεπε εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένη έκταση ακίνητης περιουσίας για να δικαιούται κάποιος έκπτωση 50% στο ύψος του φόρου. Με την τροπολογία προστίθενται και όρια που αφορούν τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη. Αυτά είναι: 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκη οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

- Τέλος, απαλλάσσονται από τον φόρο τα κτίρια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή έργα τέχνης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...