Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πόσο αναμένεται να μειωθεί η τιμή στο πετρέλαιο για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης στην Αρκαδία!

Πόσο αναμένεται να μειωθεί η τιμή στο πετρέλαιο για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης στην Αρκαδία!
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, κατά τη φετινή περίοδο, θα προχωρήσει στη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με διαμόρφωσή του στα 230 ευρώ/1.000 λτ. (από 330 ευρώ/1.000 λτ. που ισχύει σήμερα).
Με τη μείωση αυτή, τον προσεχή Οκτώβριο το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η λιανική τιμή πώλησης θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,150 ευρώ/λτ., από τα 1,259 ευρώ/λτ. που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.
Έτσι, πάντοτε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, για παράδειγμά, νοικοκυριό στην Αρκαδία, που δικαιούται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ/λτ., τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ/λτ. ή 23,4%, έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ/λτ.), τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
«Ακόμη και στην περίπτωση που το εν λόγω νοικοκυριό καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από εκείνες που επιδοτούνται, ακόμη και για διπλάσια κατανάλωση λίτρων από τα επιδοτούμενα, η μέση τιμή ανά λίτρο που θα κληθεί να καταβάλλει δεν θα υπερβαίνει τα προ της αύξησης επίπεδα του Απριλίου του 2012. Εννοείται ότι όσο η κατανάλωση προσεγγίζει τα επιδοτούμενα λίτρα, τόσο κατεβαίνει η μέση δαπάνη ανά λίτρο, με αποτέλεσμα να ωφελείται ο καταναλωτής» λένε στο Υπουργείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...