Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιδρομές από τσακάλια σε Γορτυνία και Μαντινεία – Αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές σε χωράφια (vd)

Επιδρομές από τσακάλια σε Γορτυνία και Μαντινεία – Αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές σε χωράφια (vd)
Ευχές για μια καλή κυνηγετική περίοδο, προσοχή και τήρηση των γραφτών και άγραφων νόμων του κυνηγιού είναι οι βασικές συμβουλές του προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου Τρίπολης, Γιώργου Ρουμελιώτη.

Τόνισε ότι όλοι οι κυνηγοί θα πρέπει να φοράνε το πορτοκαλί γιλέκο και να κάνουν ποιοτικά και όχι ποσοτικά κυνήγια, καθώς είναι προστάτες του οικοσυστήματος.

Στον κυνηγετικό σύλλογο Τρίπολης έχουν ήδη ξεκινήσει να εκδίδονται άδειες, έχουν ξεπεράσει τις 1200 και σήμερα ξεκινά το κυνήγι του αγριόχοιρου και του λαγού.

«Ο σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός» είπε ο Γ. Ρουμελιώτης, ενώ συμπλήρωσε ότι η λαθροθηρία στην Αρκαδία έχει μειωθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν περιστατικά αλλά έχουμε το λιγότερο ποσοστό λαθροθηρίας πανελλαδικά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 5000 κυνηγοί, είπε.

Ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει ο νομός μας είναι η ανεξέλεγκτη επιδρομή τσακαλιών, τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, πράγμα που κάνει τους κυνηγούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για ελευθερώσεις διασταυρωμένων ζώων και όχι καθαρά τσακαλιών, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, ειδικά στη Γορτυνία και στη Μαντινεία.

Ο Γ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει για το θέμα αυτό ότι «δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης γιατί ότι δεν είναι στο πίνακα θηρευσίμων αυτόματα είναι προστατευόμενο είδος, όμως έχει συζητηθεί στη γενική συνέλευση στην Αθήνα και η απόφαση είναι του Υπουργείου».

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και οι αγριόχοιροι στην περιοχή μας, οι οποίοι προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες αγροτών. Οι αγριόχοιροι γεννούν 3 φορές το χρόνο και αρκετά μικρά ο καθένας και τον μόνο εχθρό που έχουν είναι ο άνθρωπος. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος έχει αυξηθεί η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου κατά 20 μέρες τα τελευταία δύο χρόνια.

Τέλος ο Γ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε ότι όσοι διαθέτουν σκυλιά για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της λύσσας, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι απαραίτητο για την έκδοση άδειας θήρας.

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...