Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλλαξε ημερομηνία η «γιορτή ντομάτας» στην Κανδήλα - Ποιοι θα τραγουδήσουν!

Άλλαξε ημερομηνία η «γιορτή ντομάτας» στην Κανδήλα - Ποιοι θα τραγουδήσουν!
Για 4η χρονιά θα γίνει η γιορτή ντομάτας, στην Κανδήλα. Φέτος, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση που έχει το www.kalimera-arkadia.gr, η γιορτή θα γίνει στο σχολείο του χωριού, την...
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, το βράδυ. (Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να γίνει η γιορτή στις 19/9/2014, όμως υπήρξε αλλαγή της ημερομηνίας για τις 26).
Φέτος, θα τραγουδήσουν η Φιλιώ Πυργάκη, ο Γιάννης Νταβέλης και η Μαρίνα Παναγιωτοπούλου. Στο κλαρίνο θα είναι ο Παναγιώτης Πλαστήρας.
Την οργάνωση της γιορτής έχει ο Αθλητικός όμιλος Κανδήλας σε συνεργασία με τους παραγωγούς ντομάτας.
Στην Κανδήλα οι παραγωγοί καλλιεργούν πάνω από 300 στρέμματα ντομάτας τον χρόνο. Άλλωστε το χωριό φημίζεται σε όλη την Πελοπόννησο για την εξαιρετική ποιότητα ντομάτας που εξάγει. 
Οι παραγωγοί δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, ενώ οι ντομάτες εξάγονται στις περισσότερες περιοχές της Αρκαδίας, δυστυχώς όμως χωρίς ονομασία προελεύσεις αφού η κάθε περιοχή «βαφτίζει» την ντομάτα της Κανδήλας και με διαφορετικό όνομα (Πυργιώτικη, Αργίτικη κτλ).
Ο κόσμος που θα βρεθεί στην γιορτή ντομάτας στην Κανδήλα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική και θα γευτεί τοπικά εδέσματα με ντομάτα όπως τα καγιανά και τα γεμιστά.


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...