Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενημέρωση για τον «άδικο» ΕΝΦΙΑ έγινε στην Τρίπολη (vd)

Ενημέρωση για τον «άδικο» ΕΝΦΙΑ έγινε στην Τρίπολη (vd)
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων. (ΕΝΦΙΑ, Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων – Ε9)», έγινε τη Δευτέρα, στην Τρίπολη, από το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Λογιστών και Φοροτεχνικών Αρκαδίας. Η ενημέρωση έγινε από την Άννα Κόλλια (προϊσταμένη του τμήματος φορολογίας ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών).

"Άδικο νόμο" χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, καθώς ο υπολογισμός του γίνεται σε αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα έγινε με προχειρότητα, γεγονός που τώρα οδηγεί όλους τους φορολογούμενους να προβούν σε διορθώσεις μήπως έχουν κάποια έκπτωση, είπε.

Η εφαρμογή του προκάλεσε προβλήματα και σύγχυση τόσο στους φορολογούμενους, όσο και στους λογιστές, κάτι το οποίο τόνισε και ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μπουγιούκος. Πρόκειται για έναν νόμο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, στην ουσία συγχωνεύονται δύο νόμοι, αλλά η εφαρμογή του είναι δύσκολη και εντοπίστηκαν μάλιστα και πολλά λάθη. Αρχές του Οκτωβρίου θα γίνουν κάποιες διορθώσεις και καλό είναι όλοι να ελέγξουν τα ακίνητα τους. Υπάρχουν λάθη και από τις εφορίες, είπε ο κ. Μπουγιούκος!

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πολύ μεγάλα ποσά, ακόμα και για ακίνητα που είναι κενά. Επιπλέον επιβαρύνονται και όσοι κάνουν χρήση δημόσιας περιουσίας. Υποχρεούται σε δήλωση και καταβολή του φόρου. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά καταβάλει φόρο ο μισθωτής!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...