Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Σκουπίδια δεν θα αφήσουμε να πάνε στο Τουρκοδένδρι» επανέλαβαν κάτοικοι από τα χωριά Τζίβα και Θάνα

«Σκουπίδια δεν θα αφήσουμε να πάνε στο Τουρκοδένδρι» επανέλαβαν κάτοικοι από τα χωριά Τζίβα και Θάνα
Κάτοικοι από την περιοχή Τζίβα και Θάνα έδωσαν συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Τρίπολη και επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στην άρνησή τους να πάνε σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι.


Ο νευρολόγος και κάτοικους της περιοχής Θάνα Παναγιώτης Βρέντας είπε ότι λυπάται ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται μέσο αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής. Θύμισε ότι προεκλογικά ο Δήμαρχος έλεγε ότι έχει έτοιμη λύση για τα σκουπίδια και περιμένει την ακούσει.
«Είναι τραγικό το θέμα αυτό να αρχίζει και να τελειώνει σε χωματερές όχι σε όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά σε όφελος μεγάλων συμφερόντων. Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του χώρου στο Τουρκοδένδρι. Ζητάμε συνάντηση με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και οργάνωση συζήτησης μέσα από τα ΜΜΕ με συμμετοχή των κατοίκων και του ΔΗμάρχου».

Ο δικηγόρος Τάσος Ψιμάρνης και κάτοικος της περιοχής κάλεσε σε συμπαράταξη όλους τους πολίτες για να πιέσουν με κάθε τρόπο για να δοθεί άμεση λύση στο κρίσιμο πρόβλημα των απορριμμάτων. Επίσης, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αναρμοδιότητας του δικαστηρίου για την προσωρινή ανακοπή κάθε ενέργειας στο Τουρκοδένδρι. Τόνισε ότι ισχύει η προσωρινή διαταγή και έχει «παγώσει» αυτό το θέμα. Κάλεσε το Δήμαρχο να μην σκέφτεται να περιμένει τη 17η Οκτωβρίου και εμείς θα χάσουμε τα ασφαλιστικά. Δεν μπορεί να περιμένει η πόλη, είπε. Ενώ, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνο να γίνουν επεισόδια αν πάνε απορριμματοφόρα στο Τουρκοδένδρι.

Ο Δημήτρης Σκλήφας, ο οποίος είναι Πρόεδρος Τζίβα, μετέφερε την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων. «Δεν θέλουμε να γίνει εκεί μία νέα Αγία Τριάδα» είπε και προσέθεσε ότι «στην περιοχή καλλιεργούμε και δεν μπορούμε εκεί που βγάζουμε το ψωμί μας, δίπλα να έχουμε τα σκουπίδια». Και κάλεσε το Δήμαρχο σε μία ανοιχτή συζήτηση.

1 σχόλιο

  • Βασίλης
    Βασίλης Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Oι κάτοικοι έχουν απόλυτα δίκιο. Δεν μπορεί ο κάθε δήμαρχος να απαξιώνει την υγεία και τις περιουσίες των κατοικων προκειμένου να εξυπηρετει δικά του συμφέροντα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...