Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνομιλώντας για την Αρκαδία με τον ... Κωνσταντίνο Ρήγο!

Συνομιλώντας για την Αρκαδία με τον ... Κωνσταντίνο Ρήγο!
Την προσωπική του Αρκαδία, με αφορμή το ομώνυμο χορόδραμα, την τελευταία του δημιουργία που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, απεκάλυψε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη εκδήλωση διαλέξεων της Ένωσης των Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, συνομιλώντας de profuntis με την δημοσιογράφο Ρίτσα Μασούρα.
Ξεκλέβωντας χρόνο από τις εντατικές δοκιμές του νέου έργου που ανεβάζει στις 17 Οκτωβρίου στο REX με την δική του σκηνοθετική εκδοχή του διάσημου cult μιουζικαλ ROCKY HORROR SΗOW, εξήγησε τον συμβολισμό κάθε σκηνής του έργου ξεκινώντας από τη αφορμή που του έδωσε η φυσική καταστροφή των πυρκαγιών στην Αρκαδία το 2011-12, αφηγήθηκε στο κοινό σκηνή-σκηνή την
σκηνοθετική και χορογραφική του προσέγγιση, δραματοποιώντας έτσι το σύγχρονο – αλλά και διαχρονικό συνάμμα – πρόβλημα της σχέσης ανθρώπου, φύσης και κοινωνίας.
Με αυτόν τον τρόπο η ΑΡΚΑΔΙΑ του Ρήγου απεδείχθη το αντίπαλο δέος της ποιητικής εικόνας της Αρκαδίας, που όλοι έχουμε κατά νού. Το μαύρο κυριαρχεί ως χρώμα, θυμίζοντας το αποτέλεσμα της καταστροφικής καύσης του φυσικού περιβάλλοντος, το «μαύρο χώμα» ή το σκοτεινό σύμπαν απ΄ όπου κατά τους Αρκαδικούς μύθους εμφανίστηκαν οι Προέλληνες ή Προσέληνες της Πελασγικής εποχής και ο δισυπόστατος Πάνας. Για να λούσει την τελευταία σκηνή στο κόκκινο, έντονη αναφορά στο αίμα, μέσα στο οποίο ο άνθρωπος συνθλίβεται από την εκδικούμενη φύση και ο σπαρακτικός θρήνος του alien προσδίδει μια μεταφυσική διάσταση για το μέλλον.
Η διάλεξη-συνέντευξη αυτή εγκαινίασε τον κύκλο εκδηλώσεων της Ενώσεως των Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, όπου προσωπικότητες και δημιουργοί από τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας συνομιλούν με την δημοσιογράφο Ρίτσα Μασούρα με θέμα το αρκαδικό ιδεώδες και τη σύγχρονη εκδοχή του και αναλαμβάνουν να μας μυήσουν
στους διαχρονικούς αρκαδικούς μύθους, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους στο σήμερα.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν 1, Αθήνα, ώρα 6.00 έως 7.30 μ.μ. την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα από τον Οκτώβριο 2014 έως & της και τον Απρίλιο 2015 με γενική είσοδο €15. Φοιτητές και Μέλη της Ενώσεως Φίλων του Ιδρύματος & της Εταιρείας €7.
Στην επόμενη εκδήλωση της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου 2014 καλεσμένος θα είναι ο Γιώργος Χρονάς, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Ελληνες διανοούμενους. Διαχρονικός, αναχωρητής αλλά και μαχητικός υπερασπιστής του αξιακού του γαλαξία, θα μας μιλήσει με τον δικό του γλαφυρό τρόπο για την δική του Αρκαδία και την «οδό Πανός», για την κρίση αξιών, το ρόλο των διανοουμένων και την κρίση της σημερινής κοινωνίας.
Κρατήσεις θέσεων:
Iδρυμα Θεοχαράκη
Τ: 210-3611206, F: 210-3611380
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., W: www.thf.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...