Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

28 καθηγητές λείπουν από Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας (vd)

28 καθηγητές λείπουν από Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας (vd)
Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.
Τα τεράστια κενά είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι σχολικές μονάδες σε όλη την χώρα, με τους καθηγητές να επιβαρύνονται με πολλές ώρες εργασίας, χωρίς φυσικά να τις πληρώνονται.
Αυτή τη στιγμή στην Αρκαδία υπάρχουν 28 κενά, αν και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει δύο μήνες τώρα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν έχουν καθηγητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 4ο λύκειο, το οποίο δεν έχει φυσικό!
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάμπρος Αντωνάκος τόνισε ότι "επί πολλά χρόνια δε γίνεται κάτι τόσο για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, όσο και των εκπαιδευτικών", ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο των διευθυντών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι διευθυντές πρέπει να αναλογιστούν τι τους περιμένει γιατί αυτή τη στιγμή παίζουν το ρόλο του δεκανέα".
Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για απαξίωση του κλάδου τους, για μεγάλο φόρτο εργασίας και γραφειοκρατία και για την τεράστια ταλαιπωρία των γονιών.
Επιπλέον τόνισαν ότι το νέο σύστημα της τράπεζας των θεμάτων παρέχει μόνο τυποποιημένη γνώση και ταξική παιδεία, δηλαδή όποιος πληρώνει θα μπορεί να περάσει σε κάποια σχολή. Μάλιστα πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο δεν ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί. Οι μαθητές θα πάψουν να έχουν την πρωτοβουλία - τη σπιρτάδα για δημιουργική σκέψη και θα αρκούνται σε μια τράπεζα θεμάτων, έχοντας ουσιαστικά μπούσουλα. Μάλιστα η παρα-παιδεία όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αντίθετα έχει αυξηθεί δραματικά!
Οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν μεταξύ των πέντε ψηφοδελτίων, εκ' των οποίων είναι και οι "αδέσμευτοι". Ο Κούλης Χρίστος και ο Αγγελάκος Ηλίας είναι οι δύο εκπαιδευτικοί που προτείνουν ένα ακομμάτιστο, ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι για το οποίο υπήρξε αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, με την αντίθετη άποψη να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει η κατάλληλη εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ, με αυτό τον τρόπο.

B.Π.

 

3 σχόλια

  • ddd
    ddd Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 06:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στους Αγγελάκο και Κούλη που τόλμησαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο ακομμάτιστο και όχι μόνο κατ' όνομα.

  • ΣΣΣΣ
    ΣΣΣΣ Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 21:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΠΩΣ ΛΕΙΠΟΥΝ 8;;;;;;

  • ΚΚΚ
    ΚΚΚ Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 15:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ ΕΙΠΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...