Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χρυσή Αυγή: Η Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη γράφει και για το «ντου» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Χρυσή Αυγή: Η Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη γράφει και για το «ντου» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!
Την παραπομπή εβδομήντα, από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων, ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος- εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.


Ο εισαγγελέας με την -700 σελίδων- προτασή του, ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής -μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας- για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητεί παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ζητεί, επιπλέον, για τους Ν.Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιάρη, Ν.Μίχο, Λαγό, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις επιπλέον κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου.

Στην πρόταση, γίνεται αναφορά σε διάφορα περιστατικά και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει αναφορά και για την Αρκαδία!

Ειδικότερα, στο 4ο κεφάλαιο αναφέρεται: «Μία από τις μορφές επιχειρησιακής δράσεως του κόμματος ήταν και εκείνη κατά την οποία μέλη και στελέχη, αλλά και «υποστηρικτές», υποκαθιστούσαν εντελώς αυθαίρετα , παράνομα και βίαια τις αρχές και τους θεσμούς του Κράτους « αστυνομεύοντας » , δήθεν , προς διατήρηση ή αποκατάσταση της νομιμότητας , στην πραγματικότητα όμως με μοναδικό κριτήριο το φυλετικό μίσος και ρατσιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών και μικροεπιχειρηματιών , οι επιχειρήσεις των οποίων λειτουργούσαν άλλες μεν νόμιμα άλλες δε παράνομα , με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους από συγκεκριμένες περιοχές όπως: α) εμπρησμοί και καταστροφές καταστημάτων αλλοδαπών , υπηκόων Τανζανίας , στην περιοχή της Κυψέλης , β) στη Ραφήνα Αττικής , στις 7-9-2012 , σε θρησκευτική πανήγυρη , με επικεφαλής του Βουλευτές του κόμματος Γεώργιο ΓΕΡΜΕΝΗ και Παναγιώτη ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ και γ) στο Μεσολόγγι , το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους , με επικεφαλής το Βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ και διάφορα άλλα στελέχη του. Επίσης οι οργανωμένες εισβολές σε Δημόσια Νοσοκομεία , όπως π.χ. στις 24-4-2013 , στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας , στις 6-2-2013 στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως και στις 9-4-2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τις εφόδους αυτές μέλη του κόμματος , κατά ομάδες , εφοδιασμένα με σημαίες και κοντάρια , εντελώς αυθαίρετα χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα , έκαναν ελέγχους σε συνοδούς ασθενών και σε αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες ασθενών.»

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ

Ειδική αναφορά γίνεται και για τον καταγόμενο από την Αρκαδία βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο ο οποίος –μεταξύ άλλων- ήταν υπέθυνος για το κόμμα και στη δική μας περιοχή.

Γράφει ο εισαγγελέας: «Ο εν λόγω κατηγορούμενος   Ηλίας Παναγιώταρος , από τότε που εντάχθηκε στην παραπάνω οργάνωση, γνωρίζοντας και σε άλλους, με κάθε τρόπο και μέσο, τις επιδιώξεις και τους στόχους της, ανελίχθηκε στην ιεραρχία της και αναδείχθηκε επίσημος εκφραστής των δράσεών της και των στόχων της , αναφερόμενος απ’ ευθείας στον αρχηγό Νικόλαο Μιχαλολιάκο, διακηρύσσοντας τις επιδιώξεις της με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών, αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που είχαν στοχοποιηθεί ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της, με ομιλίες του σε διάφορες εκδηλώσεις της, αλλά ακόμη και από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ως Βουλευτής , μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, στις οποίες η εν λόγω οργάνωση μετέσχε ως πολιτικό κόμμα με την επωνυμία «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», διευθύνοντας αυτήν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και του Πολιτικού Συμβουλίου αυτού, ως Βουλευτής , μαζί με τον Αρχηγό και τους άλλους Βουλευτές αλλά και ως « Περιφερειάρχης » Μεσσηνίας - Λακωνίας - Αργολίδας - Αρκαδίας - Κορινθίας - Νεμέας - Πάτρας - Κυπαρισσίας - Βάρδα Ηλείας - Αμαλιάδας - Αιγίου - Μάνης - Νοτίων Προαστίων Αττικής, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας εγκληματικές δράσεις - επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και οι προαναφερόμενες.»

Όλη την πρόταση του Εισαγγελέα διαβάστε ΕΔΩ!

1 σχόλιο

  • αποστολης
    αποστολης Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 21:16 Σύνδεσμος σχολίου

    υπαρχουν και στοιχεια -φωτογραφιες-που ποζαρουν οι θρασυδειλοι μετα τη κατατροπωση των αποκλειστικων στο Παναρκαδικο.αυτον με τα ιδιαιτερα εμφανισιακα χαρακτηριστικα που το παιζει παληκαρι σε ολες τις εκδηλωσεις δεν πρεπει να τον καλεσει η δικαιοσυνη?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...