Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκαινιάστηκε ο Ναός Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου (εικόνες)

Εγκαινιάστηκε ο Ναός Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου (εικόνες)

Την Κυριακή 19η Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου Μαντινείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.


Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και η Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ

το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων καθώς και πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος καθ' όλη την διάρκεια της τελετής των Ιερών εγκαινίων επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών, κατοίκων της κωμοπόλεως του Λεβιδίου και της γύρω περιφερείας προσήλθε και συμμετείχε με κατάνυξη στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του Ναού, τον Αιδ. Ιερέα π. Κων/νο Πανουσόπουλο, Εφημέριο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου δια την πολύτιμο συμβολή του, εξαιρετικά δε αναφέρθηκε στην Δωρήτρια και Κτήτορα του Παρεκκλησίου κ. Δεσπούλα Κουτσουράκη, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση του του Κατοικητηρίου του Θεού.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο ως ευλογία Εικόνα του Αγίου και μικρό τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.

Λίγα λόγια για τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος

Ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονος εγένετο εξ ολοκλήρου δωρεά μετά του οικοπέδου από τους απογόνους και οικείους της οικογενείας του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Β. Κουτσουράκη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών Αθηνών και μετέπειτα της Ενορίας Τιμίου προδρόμου Λεβιδίου έως της κοιμήσεώς του.

Ο υιός του μακαριστού Ιερέως Παναγιώτης, καθηγητής θεολόγος, ο οποίος διακρινόταν δια τον ζήλον του και την αγάπην του για την Εκκλησία, τη ευλογία του Πατρός του, είχε " Τάμα" να κτισθεί στο Λεβίδι Ναός επ' ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος. Τα χρόνια πέρασαν και για διαφόρους λόγους ο σκοπός του Παναγιώτου Κουτσουράκη δεν είχε επιτευχθεί. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και η Θεία Οικονομία και η ανιψιά του Δεσπούλα Κουτσουράκη, εκπλήρωσε το εν λόγω "Τάμα" και ανέγειρε εξ' ολοκλήρου με δική της δαπάνη τον Ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Τον Μάρτιο του 2009 έγινε η θεμελίωση του Ιερού Ναού και σήμερα 19η Οκτωβρίου τέλεσθηκαν με κάθε Μεγαλοπρέπεια τα Ιερά Εγκαίνια του Ναού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι κάτοικοι και οι Ενορίτες της Ενορίας Τιμ. Προδρόμου Λεβιδίου ευχαριστούν εκ βάθους καρδίας την κ. Δεσπούλα Κουτσουράκη ευχόμενοι έτη πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας​

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...