Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελαιόλαδο - Με τι τιμές θα είναι ικανοποιημένοι οι παραγωγοί της Κυνουρίας

Ελαιόλαδο - Με τι τιμές θα είναι ικανοποιημένοι οι παραγωγοί της Κυνουρίας
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή εμπορική χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι ελπίδες των παραγωγών για καλές τιμές επιβεβαιώθηκαν από τη δημοπρασία «βαρόμετρο»
στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας. Συγκεκριμένα στη δημοπρασία αυτή (πρώτη στην Ελλάδα) το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής «έπιασε» 3,44 ευρώ το κιλό, με το προϊόν να πωλείται σε εμπόρους από την Ιταλία. Ήδη σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Α.Σ. Αγίων Αποστόλων, κ. Παναγιώτη Μπατζάκη έχουν πουληθεί τέσσερα βυτία με την τιμή αυτή. Την αισιοδοξία τους εκφράζουν στον ΑγροΤύπο, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και Ο.Π. από τις περισσότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας στις οποίες όμως ο κύριος όγκος της συγκομιδής ελαιοποιήσιμης ελιάς ξεκινάει 10 - 15 Νοεμβρίου.
Μια τιμή πάνω από τα 3 ευρώ το κιλό θα είναι ικανοποιητική για τους παραγωγούς μας αναφέρει ο κ. Γιάννης Νικολέτος, από το Άστρος Κυνουρίας. «Στην περιοχή μας είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για τιμές μιας και η συγκομιδή ξεκινάει στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε είμαστε σε αναμονή. Η τιμή που ανακοινώθηκε στους Αγίους Αποστόλους είναι μια πολύ καλή τιμή. Γενικά οι παραγωγοί θα είμαστε ικανοποιημένοι με τιμές πάνω από το όριο των 3 ευρώ το κιλό», σημειώνει στον ΑγροΤύπο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...