Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προετοιμάζεται για το χειμώνα η Αρκαδία – Ποια σημεία είναι «προβληματικά» όταν χιονίζει!

Προετοιμάζεται για το χειμώνα η Αρκαδία – Ποια σημεία είναι «προβληματικά» όταν χιονίζει!
Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Νομού Αρκαδίας έγινε την Πέμπτη, στα γραφεία της περιφέρειας, στην Τρίπολη, με σκοπό να γίνει απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και συντονισμός της χειμερινής περιόδου που είναι προ των πυλών.


Από τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν. 200 πυρκαγιές υπήρξαν στο νομό μας κατά τη θερινή περίοδο και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, ενώ αναφέρθηκε ότι κάηκαν 120 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, κυρίως).

Ο κ. Λαρέζος (διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αρκαδίας) μίλησε για τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές, στη Σιλίμνα, στη Βλαχοκερασιά και στον Αη Γιάννη, όπου η παρέμβαση της Υπηρεσίας ήταν άμεση, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν.
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της χειμερινής κακοκαιρίας δήλωσε ότι η πυροσβεστική είναι έτοιμη.

Από πλευράς της αστυνομίας ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τόνισε ότι οι δρόμοι θα πρέπει να μένουν ανοιχτοί. Ειδικότερα ανέφερε συγκεκριμένα σημεία, όπου παρατηρείται έντονα το πρόβλημα, όπως στη σήραγγα του Αρτεμισίου, στο Καλογερικό, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, στο δρόμο Τρίπολη - Βυτίνα - Καρκαλού - Λαγκάδια.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης έθεσε και το θέμα των κατολισθήσεων κυρίως στην περιοχή της Γορτυνίας. Επίσης είπε ότι τα οχήματα του κυνηγητικού συλλόγου είναι στη διάθεση τους, σε περίπτωση που χρειαστούν να αντιμετωπίσουν δύσκολα συμβάντα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι το αλάτι είναι στη διάθεση των δήμων για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Από την κτηματική υπηρεσία ο κ. Σιάμπος σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων, είπε ότι η κτηματική υπηρεσία διαχειρίζεται το υλικό που απορρέει από τα ρέματα και όταν υπάρχει αίτημα από φορείς η υπηρεσία ορίζει το χώρο της εναπόθεσης του υλικού.

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν και εκπρόσωποι όλων των δήμων του νομού.

Από πλευράς του δήμου Τρίπολης ο Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει κάποιοι καθαρισμοί ρεμάτων (από Τζίβα -Τεγέα και από Παλλάδιο - ΒΙΠΕ) και έχουν καθαριστεί κάποια χαντάκια και φρεάτια της ΔΕΥΑΤ. Ζήτησε να μάθει αν υπάρχει περίπτωση αποζημίωσης των κατοίκων της Βλαχοκερασιάς, που υπέστησαν υλικές ζημιές μετά την τελευταία κακοκαιρία και επιπλέον ζήτησε συνεργασία για τις καταβόθρες, καθώς και άμμο για την διαφύλαξη περιουσιών.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Γορτυνίας είπε ότι είναι έτοιμα - επανδρωμένα ήδη τρία οχήματα του δήμου, ζήτησε επιπλέον αλάτι, ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με το δρόμο του Μαινάλου, ότι όλα τα ποτάμια θέλουν μικρές παρεμβάσεις και τόνισε ότι πρέπει να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς γιατί έρχεται βαρυχειμωνιά.

Ο εκπρόσωπος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας είπε ότι το πρόβλημα τους είναι ο δρόμος προς Άγιο Πέτρο -Μονή Μαλεβή και ότι λόγω της επισκεψιμότητας θα πρέπει να γίνεται άμεσος καθαρισμός του οδοστρώματος. Επίσης αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα ρέματα, δύο μεγάλα ποτάμια που φέρουν αρκετή ποσότητα νερού στη θάλασσα και χρειάζονται παρεμβάσεις.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαλόπολης ενημέρωσε ότι σχεδιάζουν ένα καινούριο έργο δράσης, σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του δήμου. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται καθαρισμός ρεμάτων και ότι έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται η καταγραφή των προβλημάτων γενικότερα.

Ο εκπρόσωπος της Νότιας Κυνουρίας είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις χιονοπτώσεις στην περιοχή τους παρατηρείται στο χωριό Κοσμά, γι΄ αυτό υπάρχει πάντα αλάτι εκεί.
Β.Π.

1 σχόλιο

  • ΣΟΥΛΑ
    ΣΟΥΛΑ Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 00:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΙΑ.................ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΡΚΕΤΗ Η ΚΛΑΨΑ..........................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...