Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργατικό Κέντρο: «Πάντα θα είναι επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου»

Εργατικό Κέντρο: «Πάντα θα είναι επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου»
Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, αναφέρει: «43 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των ηρωικών φοιτητών της Νομικής Σχολής με το σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητο. Η ανεργία είναι ο μεγάλος εφιάλτης της ελληνικής κοινωνίας κυρίως στις νεότερες ηλικίες, πολλά παιδάκια λιποθυμούν στα σχολεία εξαιτίας του υποσιτισμού. Η παιδεία κ η υγεία υποβαθμίζονται συνεχώς.


Για να δικαιωθεί η θυσία των νεαρών φοιτητών και για να γίνει το όραμά τους πραγματικότητα, χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ενότητα-αλληλεγγύη και μαζικότητα.

Φέτος το τρίπτυχο αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σηματοδοτεί την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αναδεικνύει την ανάγκη μαζικών - ενωτικών αγώνων, ώστε οι πολίτες να ξαναέρθουν στο προσκήνιο για να επιβάλουν λύσεις. Να ανατρέψουν τελικά τα Μνημόνια, που οδηγούν την κοινωνία σε χρεοκοπία και την οικονομία σε ασφυξία.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όλων των πολιτών στον φετινό εορτασμό θα στείλει μήνυμα στην τρόικα, που αυτές τις ημέρες ελέγχει και επιβάλλει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, νέα σκληρότερα μέτρα που ανατρέπουν το κοινωνικό-δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...