Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προετοιμάζεται η Τρίπολη για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 (vd)!

Προετοιμάζεται η Τρίπολη για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 (vd)!
Μεγάλη επένδυση για την Τρίπολη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσει η απόκτηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, αν καταστεί δυνατό, ώστε να επανατοποθετηθούμε στον πολιτιστικό χάρτη, τόνισε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, στη σημερινή παρουσίαση των στόχων και του τρόπου διεκδίκησης του τίτλου από το δήμο Τρίπολης.
"Το δυνατό μας στοιχείο είναι το όνομα μας... Αρκαδία, αφού Αρκαδισμός είναι μια συνιστώσα του ευρωπαϊκού πνεύματος", είπε.
Πολιτιστικές πρωτεύουσες θα αναδειχθούν δύο πόλεις, μια από την Ελλάδα και μια από τη Ρουμανία.
Είναι μια ευκαιρία που έχει μια πόλη να προβάλει ένα οραματικό σχέδιο ανάπτυξης, είναι μια δέσμευση για την πόλη, με στόχο την ανάδειξη του πλούτου της, των πολιτιστικών αξιών της και των κοινών χαρακτηριστικών μεταξύ των πολιτών.
Ο δήμος δεν θα περιοριστεί μόνο στην Τρίπολη, αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια, όπως έχει γίνει και με άλλες υποψηφιότητες στο παρελθόν.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο τουρισμός της υπαίθρου, το πανεπιστήμιο, οι εργασίες στους αρχαιολογικού χώρους της περιοχής, τα πολιτιστικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο νομό, τα χορευτικά σωματεία, τα βιβλία που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την Αρκαδία, τα μουσεία τέχνης και τα πολιτιστικά ιδρύματα.
Θα γίνει ανάδειξη των κοινωνικών πτυχών, της ιστορίας και του πολιτισμού μας και σύμπραξη με άλλες πόλεις.
Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Μέχρι τις 15/1/15 θα γίνει η προετοιμασία, μέχρι τις 30/1/15 η ανάπτυξη στρατηγικής, μέχρι τις 31/8/15 η ανάπτυξη της κεντρικής ιδέας σε πολιτιστικό πρόγραμμα, η διαβούλευση και η επικοινωνία
από τις 1/9/15 μέχρι τις 31/10/15 θα συνταχθεί και θα κατατεθεί ο φάκελος, από τις 1/11/15 μέχρις τις 31/12/15 θα παρουσιαστεί και θα υποστηριχθεί ο φάκελος, μέχρι τις 30/4/16 θα γίνει rankingυποψηφιοτήτων από την επιτροπή και μέχρι τις 30/10/16 θα γίνει η τελική αξιολόγηση και η επιλογή.
Αν είμαστε στα πλαίσια του προγράμματος τον Αύγουστο του 2020 θα πάρουμε το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" και το ποσό των 1.500.000 ευρώ!
Το κεντρικό μας μήνυμα είναι "Arcadia in Situ", δηλαδή η Αρκαδία στον τόπο της...!
Η υποψηφιότητας μας θα αποτελέσει δέσμευση για ένα μακροχρόνιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (πλην του κ. Νικολάου) και στην παρούσα φάση σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα γραφείο διεκδίκησης για να προωθήσει την υποψηφιότητα.
Ο κ. Χριστδουλόπουλος δήλωσε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα είμαστε έτοιμοι και ενημέρωσε ότι από αύριο κιόλας ο δήμος θα έρθει σε επαφή με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...