Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σπάει η σιωπή των γυναικών για την ενδοοικογενειακή βία στην Αρκαδία (vd)

Σπάει η σιωπή των γυναικών για την ενδοοικογενειακή βία στην Αρκαδία (vd)
Η 25η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Για τη μέρα αυτή, μίλησε η ψυχολόγος του συμβουλευτικού κέντρου (που λειτουργεί από το τέλος του 2012) της γνεικής γραμματείας ισότητας φύλων στην Τρίπολη, Θεοδώρα Τσαούση.


Αρχικά είπε ότι επειδή το συμβουλευτικό κέντρο αρχικά ήταν κάτι πολύ «ξένο» για τα δεδομένα της πόλης μας, οι κακοποιημένες γυναίκες δίσταζαν να ζητήσουν βοήθεια, ωστόσο πλέον υπάρχει αύξηση των αιτημάτων για ψυχολογική, συμβουλευτική και νομική στήριξη.

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες, που έχουν υποστεί βία, είναι δωρεάν.

"Δεν υπάρχει λόγος να σιωπά καμία γυναίκα" δήλωσε η ψυχολόγος και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο κέντρο το οποίο λειτουργεί στην Τρίπολη.

Ειδικότερα από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο του 2014 το 30,76% των γυναικών που απευθύνθηκε στο κέντρο ζήτησε ψυχολογική και νομική στήριξη κατά κύριο λόγο, οι υποθέσεις αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία, ήταν Ελληνίδες, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, παντρεμένες από 46-55 ετών. Ο δράστης ήταν κατά κύριο λόγο ο σύζυγος τους.

Όσο περνάει ο καιρός υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση των γυναικών, η σιωπή σπα στην πόλη και μάλιστα έρχονται γυναίκες και από τους γύρω νομούς.
Επιπλέον πραγματοποιούνται και τηλεφωνικές συνεδρίες αν μια γυναίκα αδυνατεί να προσέλθει στο κέντρο για να ζητήσει βοήθεια.
Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...