Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Τρίπολη – Άστρος»: Παραδόθηκε το πρώτο τμήμα - Πότε θα τελειώσει ο δρόμος (vd)

«Τρίπολη – Άστρος»: Παραδόθηκε το πρώτο τμήμα - Πότε θα τελειώσει ο δρόμος (vd)
Τελετή παράδοσης του τμήματος «Κουμπίλα – Λουλούδι» στο δρόμο Τρίπολης – Άστρους, έγινε το πρωί της Τετάρτης (26 Νοεμβρίου).

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για να είναι καλοτάξιδος ο δρόμος.
Έργο ανάπτυξης που φέρνει πιο κοντά την Τρίπολη με την παραλιακή Κυνουρία είναι η κοινή πεποίθηση που εκφράστηκε από το δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους.
Το κομμάτι Κουμπίλα - Ελαιοχώρι θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, όπου θα γίνει και ένας σύγχρονος κόμβος που θα οδηγεί στο Ελαιοχώρι.
Επιπλέον αναφέρθηκε σε έργα προτεραιότητες που σχεδιάζονται να γίνουν στην περιοχή και συγκεκριμένα είπε ότι είναι σε εξέλιξη η ανάθεση της μελέτης για την παράκαμψη της Τεγέας και η παράκαμψη από Μελιγού μέχρι Άστρος. Επίσης προτεραιότητα είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο στο Χάνι Κούβλι μέχρι τον Αη Γιάννη προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι για να ενωθεί η Νότια Λακωνία με την Κυνουρία και τέλος είπε ότι προέχει η ενοποίηση της παραλιακής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα ο άξονας Κόρινθος - Επίδαυρος - Πόρτο Χέλι - Ναύπλιο - Λεωνίδιο - Φωκιανός - Κυπαρίσσι - Γύθειο - Αερόπολη - Στούπα - Καρδαμίλη – Καλαμάτα.

Β.Π.

2 σχόλια

  • andreas Daras
    andreas Daras Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 14:59 Σύνδεσμος σχολίου

    κύριε Τατούλη , τον δρόμο που (ΔΕΝ) περνάει από τα Λαγκάδια,
    θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά να τον φτειάξετε η θα ταλαιπωρούμαστε όλοι εμείς που αναγκαστικά πρέπει να τον διασχίσουμε να πάμε στα μη τουριστικά μικρά χωριά μας με κίνδυνο τη ζωή μας???

  • Σοφία Μανσόλα
    Σοφία Μανσόλα Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 11:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσες φορές ακόμα θα ''εγκαινιαστεί'' αυτός ο δρόμος του Άστρους??? Βαγγέλη,τον Θοδωρή δίπλα σου παντού...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...